Creatieve berichten over naaien

Zomerproject # 5 – haantje-de-voorste

De bijdrage van Annemieke Owel is een kraaiende haan geworden. Annemieke vond de stof om heel eerlijk te zijn niet fijn en een behoorlijke uitdaging. Voor haar gevoel was het een synthetische crêpe en de stof rafelde nogal en was erg dun om te naaien. Haar oorspronkelijke poging om een waaier te maken, mislukte dan helaas ook. Aan het eerste project is dus al wat stof op gegaan. Annemieke gaf niet op en heeft uitgezocht waartoe deze stof zich dan beter voor kon lenen. De stof hoort te flubberen en losjes te vallen, vond Annemieke.

Toen heeft Annemieke een kraaiende haan met de zon erachter geappliqueerd en gequilt met dikke fiberfill ertussen. Ze heeft lange stroken van de groene stof met een rijgstiksteek in de lengte dubbel genaaid en aangetrokken tot de lengte van de zijden van het quiltje, dat rimpelde mooi op. Aan de achterzijde vastgestikt. Vervolgens door de ontstane tunnel een wollen draad gevoerd en aangetrokken en die aan de voorkant met een siersteek vast gestikt. Zo is er een flubberige, voileachtige ruche-rand geworden.

Beste Annemieke, bedankt dat je de uitdaging bent aangegaan. Wij vinden dat het een heel fleurig en origineel project is geworden!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam