Creatieve berichten over naaien

Retro inspiratie – deel 1

Kringloopwinkels zijn vaak een goudmijn als je op zoek bent naar naaiboeken van vroeger. Vooral de boeken uit de jaren 60-70-80 staan vol kleurrijke, soms hippieachtige, projecten die je nu -met gebruik van nieuwe stoffen- ook heel goed kunt toepassen. De boeken kosten vaak niet meer dan enkele euro’s, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Ik wil u graag enkele van mijn favoriete ouderwetse boeken laten zien!  

Het boek “Kreatief naaien en knippen” staat vol met handige tips en trucs van vroeger. Hoe werkt die draadspanning nou eigenlijk? En hoe hoor je een kledingstuk ‘echt’ in elkaar te zetten? Ook al heeft u waarschijnlijk, net als ik, een moderne naaimachine met een ingebouwde computer en bijgehorende handigheden, toch is het goed de basisprincipes van de naaimachine te kennen en te snappen waarom het zo werkt.

En zo’n schattige foto, met die klompjes en lange sokken!! Dat vind ik echt een geweldige inspiratie om iets retro-achtigs voor mijn dochtertje te maken! Zo’n jasje gaat er in ieder geval een keertje komen.

En dit is toch ook superleuk? Een applicatie van een molentje op een overgooiertje. Helemaal niet moeilijk en het past perfect in de huidige “ik-hou-van-holland-trend”.

Het boek “Zelf speelgoed en poppen maken” komt volgens mij uit een Lekturama-serie. Ik zie ze in ieder geval vaak staan bij de kringloopwinkels. Niet alle projecten uit dit boek spreken mij even aan, maar er zitten wel een paar pareltjes tussen.

Zoals deze knuffelkat van patchwork. Die combinatie van stofjes vind ik het echt super! Achter het meisje is ook nog een patchwork-paard te zien, ook heel leuk voor meisjes die gek op deze viervoeters zijn.

En dit lammetje met heeeele lange poten. Heerlijk toch om mee te knuffelen?

De laatste foto laat nog de patronen zien van de kat en het paard. Eigenlijk zo simpel dat je een patroon niet eens nodig hebt. Maar als je zo’n boek doorbladert brengt het je toch even op net wat andere ideeen.

In mijn volgende bericht nog een aantal retro boeken die de moeite meer dan waard zijn!

PS: ik heb geen flauw idee wat voor merk naaimachine op de eerste foto te zien is (hij komt uit “Kreatief naaien en knippen”), maar ik vind zo’n oranje naaimachine echt heel cool! Bernina, een idee voor jullie? Ik meld me aan voor een fuchsia-roze naaimachine! :-))

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ByChi BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Heerlijk van die boeken: mijn moeder ruimde haar zolder op en ja hoor, een mooi naai boek en…bij mij staat hiij prachtig tussen mijn creabea spulletjes op zolder!
    Die retro fuchsia-roze naaimachine… wow ik ben voor!!!!

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een ideeën! Echt super leuk. Ik weet bijna wel zeker dat we er iets van terug zullen zien 🙂 En jouw idee voor een retro-machine neem ik ook graag op mijn lijstje, wie weet.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam