Creatieve berichten over naaien

Warme winterpyjama’s

Nu de nachten weer kouder worden en de dagen steeds korter, hebben de kinderen nieuwe pyjama’s nodig! Het liefst fijne zachte exemplaren die lekker warm zijn. Omdat wij het huis verwarmen met een houtkachel, is het boven altijd wat kouder dan beneden. Maar dat is helemaal geen probleem als je lekker ingepakt kunt slapen.

Kinderpyjama’s uit de winkel vind ik altijd tegenvallen. Vraag me niet waarom, maar het lijkt wel of ze van een slechtere kwaliteit stof gemaakt zijn dan normale kleding. Hier lubberen ze meestal al na een paar wasbeurten en de t-shirtjes van de pyjama’s zijn na een tijdje altijd breder dan ze lang zijn!

Daarom maar zelf aan de slag op de Bernina 580, wat helemaaal geen straf is 🙂 Ik vond vroeger als kind zo’n pyjama uit 1 stuk altijd zo fijn, daarom maakte ik er ook eentje voor Tjitske. Ik kon geen geschikt patroon vinden, daarom bestudeerde ik een bestaande pyjama van haar eens nauwkeurig en trok de delen over op patroonpapier. De zachte hartjesstof haalde ik pas geleden op het Stoffenspektakel in Zwolle. Het is een lekkere velours-achtige stof die warm aanvoelt en ROZE is (natuurlijk het allerbelangrijkste voor een 2-jarige meid). De maat is 98, dat paste dus nog precies uit 1 meter stof.

Voor Jelle maakte ik een 2-delige pyjama maat 86 met een patroon uit de Ottobre (Long Johns heette het geloof ik). De stof kwam hier vanaf en is ook velours-achtig, maar deze uitvoering is wel lekker stoer. Het bovenstuk is een t-shirtmodel met envelophals. Dat is erg geschikt voor kindjes met een wat groter hoofdje.

Deze stof was extra breed, dus er was nog wat over voor een tweede projectje. Dat werd het kraamkadootje voor Brody, het buurjongetje van mijn zus. Het is een lekker pyjamaatje/speelpakje in maat 62 geworden. Het t-shirtje heeft een grappig detail op de linkerschouder.

Oh ja, en hier nog een foto van mijn ‘naaiatelier’, ahum: de keukentafel dus! Ik vind het altijd leuk om werkplekken van andere naaisters te zien, daarom ook eens een plaatje van mijn plek. Hoewel ik het wel jammer vind niet een speciaal, eigen, plekje voor het naaien te hebben, vind ik het ook wel heel gezellig om tussen het drukke gezinsleven door mijn hobby uit te voeren. Als ik klaar ben gaat alles gewoon op een stapeltje, de naaimachines aan de kant (of netjes in de kast als dat nodig is) en we kunnen eten! Op de tafel zelf liggen wat ‘rommeltjes’, oftewel werk-in-uitvoering, en daarachter de strijkplank voor naaiprojecten en mijn stoffenkast die inmiddels al te klein geworden is…

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam