Creatieve berichten over naaien

Adventproject nr. 7

Hilde Maahury-Franken heeft een prachtige kerstcape voor haar dochter gemaakt.

Hilde schrijft het volgende:

“Nadat ik de stof gekregen had, heb ik eerst een poos gedacht over wat ik zou maken. Toen ik dat eenmaal wist ben ik aan de slag gegaan.

Het patroon was eenvoudig. De grote lap was een vierkante lap van 90 x 90 cm. De muts vond ik zelf lastiger, het basispatroon was namelijk een ronde muts, maar ik wilde graag een puntmutsje. Na het knippen ben ik met naaien begonnen. Eerst de sierband opgestikt en daarna heb ik de voering en de stof met de verkeerde kanten tegen elkaar gestikt en daarna omgekeerd. Daarna heb ik onderaan de witte bolletjesrand gestikt en ben ik begonnen met de muts.

De linkerkant van de muts met de voering en daarna de rechterkant. Die twee helften heb ik tenslotte tegen elkaar gestikt. De onderzijde van de muts heb ik eerst voor de helft dichtgenaaid en het resterende deel aan de bovenzijde van de mantel genaaid (die ik eerst op maat geplooid had). Nadat dat klaar was, heb ik de knoop vastgenaaid. Mijn dochter is helemaal blij met haar  manteltje. Ze vind zelf dat ze op Roodkapje lijkt.”

Ze ziet er in ieder geval prachtig uit als Roodkapje of als kerstman-/meisje. Hartelijk dank voor het meedoen Hilde en wij van het BERNINA team wensen je fijne kerstdagen.Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam