Creatieve berichten over naaien

Wonderkant en Beugelband

Weer eens leuk geslaagd in mijn favo winkeltje in Amsterdam, daar kwam Paula weer aandragen met WONDERKANT. En zo is het, zie de foto hieronder. Heb deze kant op verschillende kleuren lycra gelegd en het neemt meteen deze onderliggende kleur aan. Ik koos deze keer voor lavendel paars, deze kleur had in nog niet in mijn lingerie lade.

Verschillende kleuren nemen het kant over

De bovenrand (schulp) is bruin en daarom had ik ook op aanraden van eigenaar Martin bruin elastiek (picot) genomen, moet zeggen een prachtig contrast. Voor de finishing touch lint in paars en bruin. En nog eens voor het mooie afgezet met paarse glim steentjes. Je zou deze set bijna over je kleding dragen 🙂

Ditmaal wil ik graag het aanzetten van het beugelband belichten. Dat is altijd weer een klus. Allereerst steek je de beugel in het band en stik je met een smalle zigzag (steekbreedte en steeklengte 2) in een recht lijn drie keer heen en weer, zodat deze goed dicht zit. Vervolgend schuif je de beugel tegen dit stiksel goed strak aan en knip je het band op lengte af, inclusief 0,7 cm extra tbv de afhechting onder de arm. Beugel eruit halen en nogmaals afhechten met een zigzag en op precies gelijke lengte de tweede band knippen voor de andere cup.

Beugelband tussen zij- en achterpand

De bandjes speld je nu aan de BH op de stikrand van de cup. Je begint aan de voorkant (de bandjes moeten goed naast elkaar aansluiten, zodat de BH mooi op het borstbeen rust tussen de buste) te spelden en zet een speld onder de arm vast. Deze speld schuif je helemaal aan tot aan de kop. Vervolgens verdeel je het band over de cup, eerst in het midden van de cup totdat het band mooi verdeelt rond met de cup meeloopt.

Voorpand

Het band met een stiksteek aan de cup naaien op het stiksel waarmee de cup aan de onderrand van de BH is aangenaaid. Je stikt tot aan de kop van de speld onder de arm. Dan vanaf de bovenkant van “onder de arm” door en door stikken waar de speld zit. Draadjes netjes weg knippen. Ook onder het band de zoom netjes wegknippen tot aan het stiksel. Op deze manier krijg je geen dikken stukken onder het beugelband. Vervolgens stik je het beugelband netjes langs het randje vast op de BH. Let OP! Niet trekken aan het band of de BH, maar geleidelijk meegeven, dan ontstaat er een mooie natuurlijke vorm van de cup. Beugel inschuiven, strak tot aan de voorzijde en onder de arm goed vastnaaien met een trens (Steekbreedte 4 – Steeklengte 0,5).

Met de Steentjes

Op het zijpandje en achterpand van de BH wordt ook beugelband gezet voor de stevigheid. Hierin komt een balein. Deze worden in lengtes verkocht en knip je af met een tang, vervolgens met een nagelvijl netjes rond glad vijlen. Deze ook inschuiven in het beugelband en netjes afstikken. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen, dat ik geen baleinen in schuif, maar alleen het beugelband aanzet. Dat geeft mij voldoende stevigheid en vindt het persoonlijk prettiger zitten.

Volgend artikel zal ik wat foto’s plaatsen van de slips die ik hierbij heb gemaakt, wordt weer heel iets anders. Uit probeersel vanaf een plaatje….Hoop dat de beschrijving duidelijk is van het aanzetten van beugelband, anders kun je mij altijd mailen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam