Creatieve berichten over naaien

Boventransportvoet

BERNINA_zubehoer_obertransportfuss

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik jullie deze keer een shirt zou laten zien dat ik uit de nieuwste Inspiration had gemaakt.

Maar ook hier gaat wel eens iets verkeerd,  ik wilde een bandje er af halen dat ik toch niet zo mooi vond en dat zat zo vast dat ik er een gat in trok met mijn tornmesje. Niets meer van te maken en het shirt ligt nu in de prullenbak. Het overkomt dus niet alleen jou dat er wel eens iets mis gaat. Dat wordt dus opnieuw beginnen.

Maar al kan ik jullie geen werkstuk laten zien ik wil wel mijn enthousiasme met jullie delen over het Boventransportvoetje (nummer 50) dat ik gekocht heb.
Ik maak heel graag lingerie (binnenkort zal ik daar iets van laten zien) en de stoffen die je dan verwerkt zijn niet de gemakkelijkste om mee te werken.
Het zijn gladde, rekbare soms flubberachtige stoffen.  Op zich kan de Bernina 710 dat goed aan met het ingebouwde transport en de basisvoetjes maar mijn lingeriemaatjes vertelden me dat het met het Bovenstransportvoetje nog beter zou gaan.

tricot voetje

Het shirtje dat nu in de prullenbak ligt heb ik er  als eerste mee in elkaar gezet.
Het is van dat hele dunne tricot dat alle kanten opschuift als je het in elkaar wilt zetten. Maar met het losse bovenstransport is het echt gemakkelijker. De stofdelen verschuiven niet tijdens het naaien en je krijgt daardoor mooie rechte naden.

Let wel even op als je gewend ben om voetje-breed te naaien dat deze naad iets breder wordt dan bij een gewoon voetje. Knip dan ook iets meer naad aan of verzet je naaldpositie.

gevaren driehoek

Als je een machine hebt met de mogelijkheid om de  “beveiligingsfunctie” aan te zetten dan is het aan te raden om die functie te gebruiken omdat je met dit voetje maximaal 5,5 millimeter breed kunt stikken. Ik wijzig de steekplaat zodat ik niet per ongeluk een steek van 9 millimeter kan instellen want daar is mijn Nientje niet blij mee (gebroken naalden en nog erger). Je ziet aan de gele omlijsting dat je iets ingesteld hebt. Dat is een heel handig geheugensteuntje.

Ook bij het lingeriemaken heb ik het voetje gebruikt en het inderdaad heel prettig werken. Ook heel handig bij bijvoorbeeld ruiten of strepen.

Op Youtube kun je van vele BERNINA voetjes een video zien.

Want je kunt veel meer met dit voetje dan ik nu vertel want ook bij het quilten is het heel praktisch om te gebruiken.

En dan nog een tip: Als je hier boven bij de zoekfunctie Boventransport intypt dan kom je nog een aantal berichten tegen over dit onderwerp.

Als jullie dat gaan lezen dan ga ik opnieuw beginnen met mijn shirt.

Tot de volgende keer!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam