Creatieve berichten over naaien

E-books Door Het Oog Van De Naald

 

door het oog van de naald 2.

Genieten jullie ook zo van het programma Door Het Oog Van De Naald?
Ik vind het een heerlijk programma om naar te kijken, en dan niet zo om het wedstrijdelement maar om zoveel mogelijk tips en truuks te zien en te horen.  Meestal kijk ik het de dag er na als het stil hier is in huis zodat ik alles goed mee krijg.

En als ik dan achter mijn naaimachine zit hoor ik Nelleke soms zeggen dat die naad toch niet helemaal zuiver is en dan pak ik maar weer eens mijn tornmesje.

Ik kende het al van de Amerikaanse site van Bernina en ik was dan ook heel blij verrast dat Bernina na elke aflevering een E-book plaatst op hun site. Als je hier klikt dan kun je alle E-books vinden van de alweer 5  afleveringen die zijn geweest.

Hoewel ik veel inspiratie op het wereldwijdeweb vandaan haal ben ik toch nog steeds heel erg van het papier.

door het oog van de naald 1
Elke week print ik dan ook trouw het E-Book en de accessoirespagina  uit.  Ze kwamen op een stapeltje terecht en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Daarom maar eens een multomap erbij gepakt en de bladen in showhoesjes gedaan. Nu zitten de eerste 5 afleveringen al netjes in de map en kan ik de komende weken de andere e-books ook toevoegen.

Ik ga er ook nog een paar lege a-4tjes aan toevoegen zodat ik daar mijn eigen aantekeningen erbij kan zetten. Want het is eigenlijk mijn bedoeling om al die technieken ook eens uit te gaan proberen.

door het oog van de naald 3

En nu ik toch aan het doen ben of ik heel georganiseerd ben laat ik meteen mijn map met werkschriften zien.

Het is natuurlijk heerlijk om met al je tijdschriften op de bank te zitten en deze door te bladeren totdat je het juiste patroon gevonden hebt. Maar dat kost ook vaak heel veel tijd.
Daarom heb ik voor als ik snel iets wil vinden van  alle werkschriften vanaf januari 2010 een kopietje in een map gedaan. Ze zijn op maand bij elkaar ingedeeld zodat ik ook een beetje naar het seizoen kan zoeken. Een zomerjurk staat bijvoorbeeld niet in een uitgave van november, die sla ik dan over. Het was even veel werk maar het is nu wel heel erg handig.

En nu maar eens stoppen met het kletsen over het kleding maken, en maar eens achter de machine gaan zitten. Het mooie weer komt er aan, tijd om wat voorjaarskleding te gaan maken.

Tot de volgende keer!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam