Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #13

Kennen jullie deze knuffel nog? Jazeker, het neuskonijn! Susanne Vissers heeft ons dit project gestuurd en schrijft:

“Zo, eindelijk is het dan zover maar mijn is project klaar. Mijn inspiratie was erg makkelijk, heb in de zomer meegedaan aan het neuskonijn project, en heb hier zo van genoten, dat ik dacht, waarom geen heel groot neuskonijn, en dat is het ook geworden, een konijn van ruim 1 meter hoog! Zelf houd ik niet van hele drukke kerstversiering, maar van kleine subtiele dingen,  zoals een paar kerstglitters, en leuke schaal met decoratie of gewoon een mooi tafelkleed. en dat subtiele heb ik in mijn neuskonijn ook gebruikt.

DSC02583

Ik heb op diverse manieren het garen gebruikt, om zo eens te proberen wat je er allemaal mee kon, met het lichte garen heb ik het hele konijn genaaid, met het groene garen de oogjes gemaakt, het blauwe vond ik erg mooi staan om het jurkje mee te stikken, en de typische kerst kleuren rood en goud heb ik gebruikt voor de pailletten op de jurk.

DSC02584

DSC02586

Op deze manier heb ik er dus met de naaimachine mee gewerkt, en met de lockmachine, maar ook met de hand mee genaaid. En kan ook met zekerheid zeggen, ik vond het even wennen om met het Wonderfil garen naaien, maar vond het ook wel erg fijn garen om mee te werken.

Waar ik dan nog meer op gelet heb: mij leek het leuk om iets te maken, wat eigenlijk iedereen wel kan maken, met een simpele naaimachine, en zonder enige ervaring met naaien.”

 

Wat vonden we het leuk om weer eens een neuskonijn te zien, en dit keer een groot kerst-neuskonijn! Zo zie je, inspiratie is alles! De feestelijke jurk maakt er een echt kerstkonijn van. Het is maar goed, dat we geen adventswedstrijd houden, want dan had het neuskonijn zeker kans gemaakt. Heel hartelijk dank voor het meedoen Susanne, hele fijne feestdagen en een creatief 2016! 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam