Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2015 – deurtje #15

Alida Dammer zorgt voor een gezellig gedekte tafel tijdens de kerstdagen. Ze laat ons zien hoe ze te werk is gegaan.

“Ik ben Alida Dammer, 42 jaar en woon in Winschoten. Ik getrouwd en we hebben twee kinderen, een zoon en een dochter. Mijn inspiratie voor het adventsproject was om een mooi tafelkleed met bijpassende servetten te maken voor de gezelligste dagen van het jaar, “de kerstdagen”.

Mijn lievelingskleur is paars, dat is een warme, vrolijke kleur. Alle kleuren die ik in mijn Wonderfil garenpakket heb zitten, zijn allemaal verwerkt. Het is wel moeilijk te zien op de foto`s, vandaar dat ik de klosjes garen die in de onderdelen zijn gebruikt, apart op een foto heb gezet voor de duidelijkheid.

Ik ben als volgt te werk gegaan:

Ik ben eerst naar een stoffenwinkel gegaan in Stadskanaal, om daar mijn stoffen te kopen die ik nodig had.

Phototastic-18-11-2015_35fa8b3c-cb3a-43aa-9c70-803325c8d6a5(1)

Daarna heb ik de tafelkleed en de servetten uitgeknipt en de soort van tafelloper uitgeknipt en gestikt.

Phototastic-18-11-2015_a135ac72-c715-4bc1-b927-a5a7331422a3

Vervolgens heb ik de tafelloper op het tafelkleed vastgespeld en met het zwarte garen vastgestikt.

Aan een smalle kant heb ik de tekst “we (afbeelding van een hartje) x-mas” gemaakt met rode en zwarte stof en dat heb ik vastgestikt met de drie metallic kleuren.

“WE” met blauw, het “HART en STREEPJE” met rood en “XMAS” met groen.

Om het tafelkleed nog af te werken heb ik een mooi zilverkleurige lint rondom gestikt met het zilverkleurige garen.

Phototastic-18-11-2015_c6ae38a7-37f4-4102-bbdf-29d6d2da829d(1)

Op alle vier de servetten heb ik een andere afbeelding gemaakt, waar ik de kleuren wit met rood, wit met groen en wit met blauw heb gebruikt, geel heb ik enkel gebruikt.

Phototastic-18-11-2015_7ca7c703-5c97-4d5e-9167-5c91fb2b663f(3)

De servetten heb ik afgewerkt met een zoom rondom waarvoor ik het zilverkleurige garen heb gebruikt.

Ik hoop dat jullie mijn creatie mooi vinden geworden, want dit is namelijk mijn allereerste naai-project en ben er zelf heel trots op en blij mee. Iedereen hele fijne feestdagen gewenst.”

 

Beste Alida, jouw project is zeker mooi geworden, vooral als dit je allereerste naaiproject is! De diverse details op het tafelkleed, de letters, de elementen op de servetten – je hebt er een origineel project van gemaakt en leuke ideeën verwerkt. Compliment! We wensen je hele fijne Kerstdagen en wensen je heel veel succes met alle toekomstige naaiprojecten in een creatief 2016!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam