Creatieve berichten over naaien

Van oud naar nieuw

Het voorjaar is het perfecte seizoen om weer een keer de kast op te ruimen. Ik ben hier alleen niet zo goed in. Ik krijg het vaak niet over mijn hart om iets weg te doen. Soms is het ook zo, dat een kledingkast nog heel veel nieuwe mogelijkheden biedt…

Zoals bijvoorbeeld oude spijkerbroeken, die ergens achter in een hoek van de kast liggen. Ze zijn misschien niet meer zo modern, maar passen nog prima. Meestal verdwijnen ze dan toch weer in de beroemde hoek van de kast, nadat ik ze nog een keer heb geprobeerd.

DSC_0318

Vandaag had ik dus weer zo’n broek in mijn handen. En nu nam ik spontaan het besluit om hier een zomerbroek van te maken!

DSC_0321

Ik ben nog steeds weg van rekbaar biaisband. Dit vind je bij diverse BERNINA dealers of in online shops. Ik woon in Duitsland en bestel ze meestal hier. Dit biaisband is vooral bij het zomen van stretchjeans van voordeel, omdat het in tegenstelling tot normaal biaisband dus ook meerekt.

Ik raad aan, om de afgeknipte rand voor de afwerking met het rekbare biaisband nog met een zigzagsteek af te werken.

DSC_0324

DSC_0323

Ik heb voor het afzomen het handige bandapparaat van BERNINA gebruikt. Mocht je dit niet hebben, kun je het band ook zo aanzetten. Maar mocht je in de buurt van een BERNINA dealer zijn, laat het apparaat eens demonstreren, je zult zeker net als ik enthousiast zijn! Er zijn overigens twee BERNINA bandapparaten: # 87 voor voorgevouwen bandjes en # 88 voor niet-voorgevouwen bandjes.

DSC_0319

Klaar!

Laat de zomer maar komen!

Groetjes,

Andrea

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam