Creatieve berichten over naaien

Onze trots!

Dat waren we op onze prachtige rododendronhaag!

DSC03214 (Kopie)

En wat heeft dat met het blog te maken……. ?

Nou ik heb ook nog een close up van de rododendrons gemaakt, en daar heb ik stof van laten printen. Ik was het al vaker van plan, maar dacht er niet aan, of kon geen goed adres vinden. Als je nu googled zijn er mogelijkheden genoeg!

DSC03242 (Kopie)

Hoe mooi is die stof, ik vind hem prachtig, het is een tricot, maar om het shirtje alleen van die stof te maken, wil ik niet, dus komt er een katoentje bij.
Ook mijn man was trots op zijn rodo’s, en ik ga voor hem dan ook een shirt te maken.

Voor mijn shirt gebruik ik mijn basispatroon van mijn blouse en shirt. Het voorpand en de kraag zijn van de blouse, de mouwen en het achterpand zijn van het shirt.
De lengte van het shirt is anders als de blouse, dus dat pas ik aan.
Het achterpand wil ik van de rodo stof, het voorpand de ene helft rodo en de andere het katoen. En op de katoen komt dan uiteraard een applicatie van de rododendronbloemen.

DSC03243 (Kopie)

En dat appliceren doe ik met de BSR voet.

DSC03244 (Kopie)

En hoe echt zien de bloemen eruit, ook de oneffenheidjes in de bladeren zijn zichtbaar. Voor het BSR-en gebruik ik de open zool, omdat ik zo goed zicht heb op mijn werk. En dan heb ik de bloemen erop, en dan ben ik niet helemaal tevreden. Ze staan zo los… daarom maak ik er nog wat extra stiksels hier en daar om heen, en wordt het meer een geheel.DSC03252 (Kopie)

Ik wordt er blij van, dan kan het bloesje verder in elkaar.

DSC03251 (Kopie)

Als je dan even let op de knoopjes, waar ik tegenwoordig helemaal weg van ben is de knoopjes zelf bekleden met stof, het is dan helemaal af!
De knoopjes die ik hiervoor gebruik zijn van prym.
Nadeel, deze knoopjes moet je er met de hand opzetten. Ik deed het nagenoeg nooit knoopjes met de hand aannaaien, ik kocht ze gewoon niet, ik had er een hekel aan, alles wat met de machine kan, moet ook echt met de machine, en dat geld dus ook voor de knopen. Maar ik ben om, ik heb het er nu voor over, ik vind het toch wel veel mooier. Voor het doorstikken, en voor de knoopsgaten gebruik ik nu steeds vaker katoen garen van Mettler Silk finish cotton no 50. Het is net iets dikker garen, het stiksel ligt er daardoor net iets mooier bovenop, evenals de knoopsgaten.

DSC03248 (Kopie)

En dan varieren met de stofjes.

DSC03249 (Kopie)

Ik ben er helemaal weg van! Nu nog het shirt voor mijn man.

Ik maak gebruik van een Burda patroon.

burda 7734

Ik gebruik model C, die ik iets aanpas. De kraag wordt een kraag met staander, en er worden passen ingetekend. Ook teken ik nog een borstzakje, de maat heb ik van een zakje van een ander shirt. De mouwen, de passen en de kraag worden van de rododendronstof.

Knippen, en dan kan het shirt in elkaar. De rododendronstof is wat dunner dan de effen tricot, daarom besluit ik om met de naden van de passen ook naadband mee te locken.

DSC03253 (Kopie)

En dan is dit shirt zo klaar, zonder applicaties gaat het veel sneller.
De mouwen heb ik ook aangepast, ik heb er een korte mouw van gemaakt, met een boordje zodat daar ook de effen stof weer terug komt.

DSC03260 (Kopie)

 

Voor de binnenkant van de kraagstaander, en het belegje heb ik nog weer het katoenenstofje gebruikt van mijn bloesje. Ook de knoopjes voor dit shirt zijn bekleed.

DSC03257 (Kopie)

En dit is dan gemaakt met een stofje die echt niemand anders heeft.

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: geprinte tricot, katoen, prym stofknopen, vlieseline
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
Terugtransportvoet #1
Terugtransportvoet #1
BERNINA SteekRegulator (BSR)
BERNINA SteekRegulator (BSR)

Thema's met betrekking tot dit bericht ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam