Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand november

products_naehfuesse_header_57d

Nu ik deze regel hier boven heb geschreven, en het doordringt dat het al weer november is…  Over twee maanden is het jaar al weer om!
Deze maand als Accessoire van de Maand voetje 57, de patchwork voet met geleider.

Aangezien ik geen echte quiltster ben, heb ik deze voet nog niet echt voor een eigen project gebruikt. Maar wat is een echt project….
Ik ga weer voor de beer aan de slag, en wat maak ik dan….

Ik heb bedacht om een rokje te maken, in de vorm van een dronkemanspad. Het wordt een rokje met twee rijen blokken, van 8 cm.
En 12 blokken op een rij. Ik heb een malletje gemaakt voor het patroontje, en zo kan ik dan alle blokken snijden.

DSC03714 (Kopie)

Nu worden de blokken in elkaar gestikt, ik kies voor een kleine steeklengte, steeklengte 2, dan hoef ik niet aan en af te hechten.
Het zijn wel kleine blokken, en de rondingen zijn schuin natuurlijk, dus de stof rekt gauw uit, maar het lukt, en zeker met voet #57. Je kunt de rand van de stof heel mooi langs de geleider laten lopen.

DSC03715 (Kopie)

Dit gaat prima zonder spelden. Als ik alle blokken heb gestikt, knip ik de rondingen in, en ga ik kijken hoe ik ze naast elkaar wil hebben. Dan kunnen de blokken ook aan elkaar.
DSC03718 (Kopie)
Ik stik een blok van boven naar beneden, en het volgende blok wat er aan komt, stik ik van beneden naar boven. Bij lange lengtes is dit nodig om het mooi recht te houden, ik weet niet of dit met deze blokken ook zo werkt, misschien kan een ervaren quiltster mij advies geven? Ik vind het een leuke techniek, toch ook maar eens een quiltje maken op deze manier. Als de blokken aan elkaar zitten, heb ik twee rijen, die dan ook aan elkaar gestikt kunnen worden.

DSC03716 (Kopie)

Hiervoor zet ik wel een speldje op de naden, zodat de blokken doorlopen. Als de blokken aan elkaar zitten werk ik de binnenkant af met een zwarte katoen, dus een strook in de breedte van de blokken. De onder- en bovenkant werk ik af met accessoire #88, het bandapparaat voor niet voor gevouwen band, breedte 38 mm. Ik heb ervoor gekozen om de blokken verder niet door te stikken, daar vind ik het rokje te klein voor.

DSC03719 (Kopie)

Aan de bovenkant rijg ik dan elastiek door, en komt het pasje erop, omdat het een overgooier wordt.

DSC03720 (Kopie)

Nu is mijn BERNINA stof ook wel ongeveer op, nog een klein restje, met nog een maand te gaan moet het lukken :-).

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: restjes katoen
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Zigzagvoet #0
Zigzagvoet #0
Patchworkvoet #57 met geleider
Patchworkvoet #57 met geleider
Bandapparaat #88
Bandapparaat #88

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam