Creatieve berichten over borduren

Borduren op banner als uitdaging

Zo heel nu en dan komt er een gekke uitdaging op me af. Een vriendin vroeg me of ik iets kon doen met banners die ze van haar werk had en die ze naar het containerpark moest brengen. Uiteraard! Recycleren vind ik een prachtige toepassing voor afgedankt materiaal. Borduren op banner als uitdaging

En nu denk ik al een week na: fietstas, rugzak, handtas, etui, tote-bag? Het materiaal is erg stevig, dus binnenstebuiten keren na het stikken lijkt niet mogelijk en geeft een enorme beperking in het verwerken.

En wat als je op een effen gekleurd deel zou borduren? Voorraad genoeg, want elke banner heeft onderaan een 40 cm witte rand.

Aan de slag dus met de BERNINA 700!

Het materiaal is echt wel stevig, na uitknippen rolt het vanzelf terug op…

Ik maakte een bestand aan in de software BERNINA V8.  Om het materiaal niet volledig te perforeren (en splitsen te voorkomen), kies ik voor een lijntekening (opgemaakt in CorelDraw), te borduren met steeklengte 3,75.

Vind je het een beetje een rare kip? Geen probleem, dan categoriseer ik haar maar onder de categorie ‘kunst’.

Aangezien dit een heel stevig materiaal is, doet de versteviging er niet toe en span ik gewoon een krant in het borduurraam in. Met wat lijmspray blijft de banner mooi ter plaatse.

Om vlot door het materiaal te stikken, kies ik voor een leernaald nr 90. De lijntekening komt mooi tot zijn recht door een contrasterend garen in dikte 50. Dit is nog geen echt cordonnet garen, maar een tussendikte.

En het proefje is best wel geslaagd!

Volgende keer pas ik het bestand aan met een nog grotere steeklengte, want ik vrees dat het kleine vlakje van het oog zou kunnen loskomen.

Nu moet ik alleen nog bedenken in welk projectje ik dit zou toepassen (en vooral niet vergeten de leernaald uit de machine te halen… ). Borduren op banner als uitdaging vind ik nu wel geslaagd!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: banner, dik garen, krant, kunststof, leernaald, stevig materiaal
Benodigde producten:
BERNINA 700
BERNINA 700
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam