Creatieve berichten over quilten

Een Bos Quilt

.

In mijn koffer met quilts heb ik een quilt gevonden die ik nog niet had afgewerkt, dus dacht ik, meschien is het wel leuk het process van een “whole cloth” quilt te laten zien.Een quilt word niet in een dag gemaakt , dus zal ik het process in een paar blog reports laten zien over de volgende weken.Een “whole Cloth” quilt houd in dat het van een stuk stof is gemaakt met geen andere stoffen erbij. het Het stikken is het belangrijkste deel van het process.

De quilt begint van een stuk stof die ik zelf geverft heb. Ik probeer zoveel mogelijk in het verf process het idee van de bos en  de natuur door te geven want dit word de achtergrond voor mijn stikken.Hieronder is een foto van zo’n stuk stof ( niet dezelfde stof die ik aan het bewerken ben, maar het zelfde idee).De stof is ongeveer een meter vierkant.

Dus je kan zien dat er een soort boom stammen in de stof zit en ook een voorgrond. Dan begin ik te stikken. De boomstammen eerst- omdat je altijd in het midden van een quilt begint met het quilten ( als het kan). Ik ga langs de buiten kant van de stammen een paar keer met donkere draad.

Ik gebruik ook een beetje fantasie in dit process en maak er ook wat takken bij om de uitdruk een beetje meer interessant te maken.

Dan ga ik binnen in de stammen bewerken om het textuur van  houd hors te krijgen.Dat word allemaal gedaan met vrei machinaal stikken en het BSR voetje.Langs de buitenkant van de stammen ga zo vier of vijf keer om de lijn donkerde te krijgen.

Ja en dat neemt nogal veel werk in maar dan uiteindelijk gaan de bomen er zo uitzien:


Dus al de donkere gedeeltes in de stof, die boomstammen voorstellen worden zo bewerkt.Je kan ook zien dat er een lichte achtergrond achter de bomen  is, dat laat denken van de zons ondergang schijnen door de bomen. Dus in de lichteren gedeelstes van de stof boven de stammen ga ik met een lichte garen werken om dat gevoel een beetje duidelijker te maken.De kleur van garen is heel belankrijk , en ik heb een geelachtige groen gekozen voor de lichtse  bladeren.Ik gebruik Aurifil draad voor deze quilt.

Voor de bladvormen naai ik een soort bladvorm en gebruik de  nerf van het blad om naar de volgende bladvorm te brengen. Nu ben ik al een paar dagen bezig met naaien, dus volgende week zal ik her verdere process laten zien.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam