Creatieve berichten over quilten

Klaprozen

 

Momenteel bevind ik mijzelf in Zuid Frankrijk vlak bij Picque St Loup en de velden staan vol met klaprozen. Zo mooi ziet dat eruit,ik zou wel bossen willen plukken maar helaas bloeit de klaproos niet zo lang, dus beter maar laten herinneren in een werk stukje! Dus eerst even een tekening maken geinspireert door de foto. Als ik zo’n tekening maak, verander ik wel de balans van de bloemen in  de foto en zoek ook voor mooie lijnen, die ik later kan stikken.

Dan voor stofjes zoeken die het kleurrijke gevoel  van klaprozen geven.Ik wil dat het stukje ongeveer 25cm x 45 cm word.

Gelukkig had ik een stukje stof met een mooie kleur verandering van groen tot blauw. Maar het zou ook mooi staan met een effen achtergrond stof.

Ik had mijn tekening over genomen op Vliesofix ( wunder under of  plak papier voor applique werk). Ik laat altijd wat ruimte rond mijn tekening op de Vliesofix zodat,  als ik het op de stof  strijk ( aan de  verkeerde kant van de stof) dat er nog wat vliesofix papier buiten de getekende motif is. Dan kan je het netjes uitknippen op de getekende lijn maar zorgt ook dat de stof niet te veel rafelt. Eenmaals alle stukjes stof  uitgeknipt zijn, pel je het papier af. Dan leg je de uitgeknipte stukjes stof op de achtergond stof  en woord het op de achtergrond stof geplakt. Nu maak ik meteen ook mijn quilt sandwich- dus  een stof voor de achterkant, tussen vulling ( of batting), en dan mijn applicatie stukje erop. Nu is het geheel klaar om met draad te gaan bewerken.

Het word  met vrij machine stikken ( free machine stitching) vast gezet  en ook geboorduurt. Ik heb gekozen om een dikkere draad te gebruiken omdat het mooie lijnen geeft. Daarvoor heb ik dan ook een grotere naald nodig ( jeans 90/14)

Ik gebruik het BSR voetje op de Bernina om te stikken.

Nu heeft het nog meer stikken nodig; meer lijnen die ik mooi vond op de originele foto.

En zo is het af – Klaprozen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam