Creatieve berichten over naaien

Handwerkbeurs en sneak preview DMQG-challenge…

Vorige week vrijdag bracht ik een bezoek aan de Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Wat was het daar druk zeg! Het bevestigde maar weer eens hoeveel mensen (voornamelijk vrouwen) zich interesseren in quilten, breien, haken en /of creatief zijn.

Natuurlijk liep ik gelijk naar de tentoonstelling van collega-blogster Ina. Ze had een hele hoek van de beurshal ingericht met haar kunstige quilts. Ze kon dan ook op veel bekijks rekenen!

Collega-blogster Gerda was natuurlijk aanwezig op de Bernina-stand. Bij haar heb ik me staan vergapen aan de prachtigste, nieuwste naaimachines…

Met al die leuke stands met stof, kon ik natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan 🙂 Ik kocht een stapeltjes met Fat Quarters en ik weet ook al wat ik er mee ga doen! Wat u hier ziet is een sneak preview voor de quilt die ik ga maken voor de uitdaging van de Dutch Modern Quilt Guild (waar ik sinds kort lid van ben). Het thema is ‘Something old, something new’. Deze stofjes zullen mijn ‘new’ zijn, en welk ‘old’ ik ga gebruiken, daar laat ik nog even in het midden. Het zal te lezen zijn in een volgende blogbericht!

De inschrijving voor de challenge is trouwens nog geopend, dus misschien is het iets voor u? (De hoofdprijs is een Bernina-naaimachine, maar dat geheel terzijde 😉

De stofjes hierboven kocht ik bij Quilt Cabin. Achter de kraam stond een ontzettend aardig Duits echtpaar, die deze winkel runnen in Dortmund. Echt bijna alles vond ik mooi in deze stand! Toch wel bijzonder hoe sommige kleuren, prints en structuren je echt aan spreken. (Ik moest me werkelijk inhouden om niet van elk stofje een lapje te kopen, maar dat zult u vast wel herkennen!)

Deze stapel stofjes kwam van Gelrebloem, ook een webwinkel. Een erg leuk assortiment met ook veel vrolijke, felle kleurtjes.

Ik kan niet wachten om deze stofjes te gaan verwerken in mijn nieuwe quilt. Nu alleen nog een ontwerp tekenen….

PS: Hier ziet u mijn dochter. “Mama, mag ik ook helpen..?”

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Klaske Bakker

  @ Ina Ik zal nog wel vaker een sneak preview doen van het proces van deze quilt….

  @ Janneke Wat jammer dat we elkaar zijn misgelopen! Volgende keer hopenlijk beter!

  @ Nienke Deze momenten koester ik zeker, daarom kon ik het ook niet laten deze foto er bij te voegen. Ze speelt ook graag met de spelden en het speldenkussen, maar dat mag alleen als haar kleine broertje niet in de buurt is 🙂

  @ Nieke

 • Janneke

  Jammer Klaske, we hadden elkaar kunnen ontmoeten. Ik was er vrijdag (en zondag) ook, in de stand van Stitchathome. Naast de Bernina stand.
  En dat is heel gevaarlijk!!! Al die mooie machines! Ik heb wel mijn favoriet gezien hoor!!
  Mooie lapjes heb je gekocht!

 • Nienke

  Mijn dochtertje vroeg altijd of ze de ‘pinnies’ mocht doen. Koester die momenten maar samen! Leuk dat je meedoet met de uitdaging Something old, something new!

 • ina klugt - berghuis

  Klaske, het was een geweldige beurs! Leuk je ook weer even gesproken te hebben. Ben nu, als oprichter van DMQG , wel heel nieuwsgierig wat je gaat maken. Maar ik kan het best afwachten hoor.
  Ik heb bij dezelfde winkel ook van die kleurrijke lapjes gekocht. Alleraardigste mensen inderdaad.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam