Creatieve berichten over naaien

Log Cabin: eerste poging

Op het gebied van quilten houd ik vooral van simpele ontwerpen. Vierkanten, recht-toe-recht-aan, niet te veel poespas. Modern quilten heet dat, kwam ik pas geleden achter. Maar toen ik pasgeleden een tiental stroken stof weer vond (ergens in een verdwaald laatje in mijn stoffenkast), besloot ik dat het toch eens tijd werd om een traditioneel quilt-patroon te gebruiken. De stroken waren namelijk afkomstig van een jelly roll die al eerder verwerkte, maar niet helemaal opmaakte.

Log Cabin moest het worden. Een eerste poging dus. En toch wel een beetje op mijn eigen manier.

Ik moet eerlijk bekennen: het was heel erg leuk om te naaien! Ik had nooit gedacht dat traditioneel quilten toch zo snel kon gaan. De stroken sneed ik niet van te voren op maat, maar ik naaide en knipte daarna pas op maat af. Het werkte prima!

Voor het quilten haalde ik weer mijn boventransportvoet uit de kast. Dat ik daar ooit zonder heb gekund… 🙂

Ik ‘stitchte’ in de ‘ditch’ zoals u op deze foto kunt zien.

En na het quilten, werkte ik de randen af met mijn Bernina 800DL lockmachine.

Vervolgens nog een biaisbandje er omheen, als afwerking (zie eerste foto), en klaar was deze mini-quilt!

Het wordt nu gebruikt als poppendekentje. Een prima bestemming dunkt mij!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam