Creatieve berichten over quilten

Recycling van een quilt

Als je veel experimenteert, heb je geregeld een aantal niet-zo -heel-goed-geslaagde proefstukken. Of zelfs complete quilts die je bij nader inzien toch niet zo goed gelukt vind. Zo vond ik dit exemplaar onder in een doos:

Niks mis mee, maar ook niet leuk genoeg om af te maken voor aan de muur. Daarom besloot ik er mee aan de slag te gaan. Want de vakantietijd staat voor de deur en ik vind niks leuker dan onderweg te picknicken met een stokbrood en wat kaasjes. Maar de tijd dat ik om en om een hap brood en een hap kaas nam, ligt toch echt ver achter mij.

Op de onafgewerkte quilt heb ik de maat van twee snijplankjes afgematen plus wat tussenruimte voor een mes. Van de baan quilt die ik toen nog over had, kon ik mooi de binnenzakjes maken:

Deze stikte ik op een stuk linnen vast zodat de plankjes precies in het vakje zouden passen.

Vervolgens stikte ik deze binnenkant met de goede kant op de buitenkant, en liet een kleine opening om het geheel te kunnen keren (als een kussensloop):

Ik heb gelijk twee elastiekjes meegestickt, dat sluit lekker stevig:

Toen de goede kant weer buiten zat, met een klein steekje de rand vastgezet en klitteband met de hand vastgenaaid zodat de plankjes er niet uit kunnen vallen:

Tot slot twee knopen aan de buitenkant genaaid:

Zo, eerst rijp voor de prullebak, nu toch nog plezier van! Iedereen een hele goede zomerperiode gewenst!

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam