Creatieve berichten over quilten

Tijd voor een expositie 2

In het blogbericht van gisteren schreef ik over onze groepsexpositie in de Bergkerk in Deventer tijdens het evenement Quilts in Deventer. Ook de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde vindt plaats die dagen in Deventer, in de Grote of Lebuïnuskerk. (En… in de Grote- of Lebuïnuskerk zal de nieuwe Bernina Longarm Q20 opgesteld staan!!)

018

Het Quiltersgilde is met 12.000 leden de grootste vereniging op handwerkgebied in Nederland. De Algemene Tentoonstelling is een jaarlijks terugkerend evenement, dat elk jaar ruim 6000 bezoekers trekt.  Gedurende 5 dagen kunnen bezoekers genieten van 220 à 250 quilts, recent werk van de leden van het Quiltersgilde. Traditionele, eigentijdse en art quilts worden tentoongesteld. Ook in de thema tentoonstelling  “KRONKELS”  zullen er mooie werkstukken te zien zijn. Tijdens de tentoonstelling is een groot aantal quiltwinkels aanwezig.Nieuw dit jaar zijn de verschillende workshops, georganiseerd door de winkeliers, waar bezoekers aan kunnen deelnemen; hier wordt een vergoeding voor gevraagd.

QG-poster-ATT2015-Quilt-Kro

Kronkels gemaakt door Marjolein Peters

In de Latijnse school wordt een programma met lezingen en trunkshows aangeboden. Entree hiervan is inbegrepen bij de entreeprijs van de tentoonstelling in de kerk. Ook is een groot deel van de door het Quiltersgilde beheerde Bibliotheek in te zien EN voor uitleen beschikbaar, mits je lid bent van het Quiltersgilde natuurlijk.

In Deventer wordt ook een winkelroute uitgezet: ongeveer 50 quilts zijn te zien in de etalages van winkels in de stad. Voor quiltfans dus een unieke gelegenheid om in eigen land quilts te bewonderen, winkels te bezoeken en medeliefhebbers te ontmoeten.

Tijdens de Algemene Tentoonstelling worden door verschillende winkels workshops gegeven. Hieronder vindt u een korte omschrijving van het aanbod. Voor gedetaileerde informatie kunt u terecht op onze website en de websites van de betreffende winkel.

Voor alle workshops geldt dat u zich vooraf kunt opgeven om zeker te zijn van een plaatsje. Voor degenen die spontaan besluiten aan te schuiven worden er enkele plaatsen vrijgehouden.

En dat is nog niet alles, want in de Synagoge in Deventer vind ook nog een expositie van Dear Jane Quilts plaats. Dear Jane is zo’n quilt die je eens in je leven gemaakt moet hebben, een quilt met een  historie! In de synagoge zijn 24 versies te zien en er is een compleet lezingen en workshops programma rondom de Dear Jane.

Kortom, er is van alles te bekijken en te doen van 9 t/m 13 september in Deventer, van harte welkom!

En om alvast in de stemming te komen, bekijk de video van de nieuwe Longarm Quilting Machines:

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam