Creatieve berichten over naaien

Rimpel de pimpel

Dit is eigenlijk nog een vervolg op het vorige stuk van de vriendin en de workshop BERNINA overlockers in Breda. U weet wel de Ridders en de Prinsessen. Haar leuke creaties zijn natuurlijk overgewaaid naar andere vriendinnen en vooral ook Oma’s.

En omdat de ene dienst de andere waard is, ging mijn vriendin met haar BERNINA overlocker 1150MDA op pad naar een ex-collega om daar haar diensten te bewijzen. De dames aan de slag, want zij had behoefte aan een Spaanse rok.

Rokje

En hoe fijn is dan de overlocker 1150 MDA, want rimpelen kan hij als de beste en dat scheelt wel heel veel werk in vergelijk met rijgen met naald en draad. Zeker als je iets meer rokjes wilt maken.
Hiervoor heeft BERNINA bij de locker een speciale rimpelvoet ontwikkeld.
Nu hadden wij op de workshop geleerd om een rozet te maken, en dat kwam hier ook heel goed van pas. Want een leuke bloem op je Spaanse rokje fleurt de boel past echt op. En dan ben je wel een hele echte Spaanse danseres.

Spaanse rok

Wat zo leuk was op de workshop, dat er ook werd geleerd met verschillende kleuren garens te werken en op klosstand 3 zelfs met het dikkere Madeira Catona. En dat geeft een prachtig effect, vaak ook een kwestie van proberen en durven. In dit rokje op de foto is voor een fellere kleur afwerking gekozen.

Naast elkaar

Weer heel wat kleine dames in spee blij met de mooie rokjes en voor U misschien inspiratie om aan de slag te gaan en te genieten van de uurtjes achter uw machines.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Geertje

  Hallo Ivy, Gerda zal in de komende dagen een bericht op deze blog plaatsen over rimpelen. Dus de tips komen eraan!

 • Marion

  Hallo Ivy, Wat ik heb geleerd op de workshop, zal ik beschrijven. Voor de rest zal ik Gerda Groenevelt vragen jou nog te antwoorden, zij is echt de expert op dit gebied.
  Besvestig de rimpelvoet, zaet de steeklengte op 4, het differentieel op 2 en mesbreedte op 3. Spanning op 7-8-4-4. Als het goed is ga je dan rimpelen, probeer even uit zou ik zeggen. Verder is het een kwestie van meten.

 • Ivy

  Ik heb die rimpelvoet al anderhalf jaar liggen (want zag me al massa’s rimpelrokjes maken), maar durf er niet aan te beginnen. Vind het moeilijk in te schatten hoe je die moet instellen om de juiste breedte over te houden. Tips zijn dus welkom…

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam