Creatieve berichten over naaien

Creatief met winterjasjes

De winter komt eraan en dan komen de nieuwe winterjasjes er ook weer aan! Zelfgemaakte nieuwe winterjasjes natuurlijk 🙂 Gemaakt op de B330 natuurlijk.

Voor Nova heb ik inmiddels drie exemplaren> een testjasje, een tussenjasje en een echte winterjas. Al een jaar lang had een schetsje van een jasje boven mijn werkbureau hangen van het jasje dat ik graag wilde maken, helaas heb ik die nu niet bij de hand om met jullie te delen maar dat komt dan nog! Het was een jasje met riempjes als sluiting en een  grote capuchon maar eerste wilde ik een proefjasje maken om te kijken hoe die zou vallen. Maar doordat ik net niet genoeg stof had voor de capuchon knipte ik  in plaats daarvan een kraagje en besloot ik ook maar knopen als sluiting te doen omdat ik al snel zag dat dit een heeeeeel anders jasje zou worden maar minstens zo leuk met een super retrorandje!

De binnenkant is gevoerd met een vrolijke uiltjesstof en ook het beleg is gedetailleerd met een mooi kantje om ook het binnenwerk bijzonder te maken een feest voor het oog om te zien hangen aan de kapstok.

Daarvoor had ik al het andere jasje gemaakt dat ik al een keer met jullie had gedeeld het “tussenjasje”

En dit is het jasje wat ik al een jaar wilde maken:

En dit is de binnenkant

De binnenkant heb ik gevoerd met een Michael Miller stofje waar ik verliefd op ben Candy shop en helemaal doorgestikt met dunne fiberfill met het quilt gereedschapje> een megaklus maar het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf ik ben er erg blij mee!

In navolging van mijn jasjesmanie zijn meerdere dames op de les met dochters in dezelfde leeftijdsrange mij aan het volgen en zijn allen druk aan het jasjes maken geslagen! Hierbij de eerste twee jasjes die zijn gemaakt aan de hand van het patroon van het rode jasje:

Wat zo leuk is aan deze versie is dat zij het met een houtje-touwtje sluiting heeft gemaakt en de patroondelen in stukken heeft geknipt om stukken van een oude spijkerbroek van haar man er in te verwerken ook heeft ze elleboog-pads gemaakt van deze broek> supeleuk! Zij is nu ook het jasje aan het maken met het retro-randje die komt in het volgende blog!

En dit jasje is ook weer aan de hand van hetzelfde patroon gemaakt:

Ook deze moeder heeft gekozen voor een houtje-touwtje sluiting en heeft er zelfs een bijpassend sjaaltje bij gemaakt!

Zelf had ik nog nooit iets met een houtje-touwtje sluiting gemaakt en raakte geïnspireerd door bovenstaande voorbeelden dus ben ik nog wat jasjes gaan maken eigen alle drie de soorten die ik al gemaakt in andere combinaties:

En het leuke is dat dit laatste jas door iemand van de les is gekocht! De andere twee zijn ook te koop voor geïnteresseerden!

Dus jasjes, jasjes, jasjes!

Iets anders maar minstens zo leuk is dat ik afgelopen maand een groot artikel heb gekregen in een plaatselijk magazine een superleuk artikel! Helemaal blij 🙂

Volgend blog meer jasjes en nog meer!

Marieke,

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Louise Mulder BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mooie jasjes. Ik wil ook een houtjetouwtjes jas maken maar ik vraag me af of er ad voorkant bij de sluiting extra breed is gemaakt zodat het niet “open” valt. (Eén brede onderslag). Ik hoop dat u snapt wat ik bedoel. Groeten Louise 

  • Diane Scheffers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Louise, Ja schattig zijn ze he? 🙂 In bovenstaand blogbericht zijn meerdere jasjes gemaakt.

   Als ik de vraag goed begrijp zou u willen weten of de voorkant van de jasjes tegen elkaar aan liggen of gedeeltelijk over elkaar heen….Je hebt altijd een overslag en onderslag nodig van minimaal 2 cm om de voorkant over elkaar heen te kunnen leggen en een sluiting erop te kunnen plaatsen. Het houtjetouwtje jasje heeft een asymmetrische sluiting. De onderkant (linker voorpand) heeft een brede onderslag tot aan het beleg van het rechter voorpand. Deze kun je eventueel met een drukknoopje nog vast zetten aan de binnenkant van de jas.

   Ik hoop dat we u hiermee verder op weg hebben kunnen helpen 🙂

   Groet,

   Diane Team BERNINA

 • Eveline BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Super gave jas! Vooral de bovenste vind ik erg mooi! Zou je me kunnen vertellen waar je het patroon vandaan hebt of deze mailen? Ik hoor graag van je.

  Groetjs Eveline

 • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste Hinke en Rebecca, ik heb jullie commentaar nu pas gelezen en wil hier graag even vanuit BERNINA op reageren. Op zich mogen op de projecten die op de blog worden geplaatst altijd reacties worden gegeven, graag zelfs! Positieve reacties zijn natuurlijk altijd leuk, maar ook kritische opmerkingen mogen gemaakt worden. Echter zijn wij van mening, dat kritiek dan constructief moet worden aangebracht. Bijvoorbeeld door een tip te geven hoe een project er nog leuker uit zou kunnen zien, een bepaalde naaitechniek kan worden toegepast, of dat een foto misschien vanuit een andere hoek gemaakt had kunnen worden, om maar een paar voorbeelden te noemen. Op onze blog, voor ons en vooral voor onze lezers gaat het uiteindelijk daarom, dat we met zijn allen creatief bezig zijn en dat we deze creativiteit met elkaar delen. Wij vinden het ontzettend leuk, als creatieve mensen hun projecten met onze lezers delen, of dit nu beginners, gevorderden, borduursters, quiltsters, naaisters, etc. zijn. Wij vonden dit blogbericht ontzettend leuk, de focus lag naar onze mening op de variëteit, op welke wijze variaties op een model kunnen worden gemaakt. En deze winterjasjes waren naar onze mening het tonen waard!

 • Rebecca BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste Hinke, ik ben de maakster van het ruiten jasje. Je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad geen gezicht die scheve ruit bij de capuchon. Ik zorg ervoor dat m’n dochter het jasje nooit meer aan zal doen! Stel je voor dat mensen dit zien… Dan loopt ze toch echt voor gek en dat wil ik haar niet aan doen. Bedankt voor je scherpe blik! Ik koop voortaan maar beter alles in de winkel. Naaien is en blijft een hobby van me dus zo goed als jij zal ik vast nooit worden… Marieke, super leuke blog! Ik heb hem met plezier gelezen!

 • Hinke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  ik heb een commentaar op hoe de jasjes gemaakt zijn daar is maar een woord voor zeer slordig niet op de ruit.
  ik weet niet hoe jullie dit durven laten zien .

 • Johanna BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Marieke , het gaat om het jasje met houtje touwtje sluiting . Het staat er in beige ribfluweel en een jasje met geruite stof met houtje touwtje sluiting op . De maat voor een kindje van twee en half jaar . Ik schat maat 128 . Ik hoor wel van je

  • Marieke_Hendriks BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hi Johanna,
   Op één of andere manier krijg je volgens mij mijn mailtjes niet… ik had al eea gemaild maar volgens mij komt het niet aan. Ik maak het patroon iets groter voor je dan ik nu heb omdat het nagenoeg dezelfde maat moet zijn (mijn dochter is bijna 2,5).
   Wellicht is het een idee dat je mij even mailt op [email protected] of dat via mijn site doet? http://www.iek.nu.
   Want dan weet ik waar ik het heen moet sturen.
   Grtjs Marieke,

 • johanna schut BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo,
  Het moeten allemaal kleine lettertjes zijn . Ook wou ik je vragen waar je die leuke stofjes koopt . Bij ons in groningen is maar 1 stoffenzaak . Daar kun je die niet kopen . Ik zie ook wel stoffen op internet maar dan kun je niet voelen of het mooi soepel stof is of wat stug . Ben benieuwd naar je reactie . Vriendelijke groeten , Johanna schut

 • Johanna BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Mieke , dit is mijn emailadres . Hopelijk lukt het nu voor patroon kinderjasjes . Ik heb echt zin om het te maken . Groeten , Johanna schut

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam