Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand februari met een bloemetje

Deze maand weer een leuke voet! Voet 59, dubbele koordvoet. Gelukkig weet ik ruim van te voren wat het accessoire van de maand wordt, dan kan ik er even over nadenken wat ik wil gaan maken. En soms bedenk ik dan wat, maar moet ik het helemaal zelf gaan bedenken en uit proberen. Ik had nu ook wat bedacht……… maar weet niet of het kan. De tijd ontbrak nog steeds om het te gaan proberen. En toen kwam de nieuwe Inspiration!

Hier stond een projekt in met voet 60 dezelfde voet, als voet 59, maar die is voor dikker koord. Een hele mooie schaal, een die nog op mijn lijstje stond met dingen die ik nog eens wilde maken. Dan die maar eerst.

Van José heb ik allemaal restjes koord gekregen, die overgebleven waren van een eerder project. Deze kon ik hier goed voor gebruiken want ik wilde het koord ook omwikkelen. Het koord heb ik aan elkaar geplakt met schilderstape.

En dan ook nog heel veel stroken stof snijden, kan met een rolmes, maar het kan ook op een andere manier…………
Ik doe het met de lockmachine, ik haal de naalden uit de lock, en zo kan ik snijden, gaat lekker snel, zonder problemen.

En dan is het ook nog even proberen wat de makkelijkste manier is om het koord te omwikkelen.

Ik heb het zo gedaan, ik hou het koord steeds strak tussen mijn benen, en dan wikkel ik de strookjes stof erom heen. De uiteinde van de verschillende kleurtjes heb ik vastgeplakt met textiellijm, en daarna ging ik weer verder.

En dan zoals in de Inspiration stond beschreven een stukje rondleggen, en de voet steeds iets op tillen om rond te stikken, dit gaat het makkelijkst met de kniehevel, dan heb je je handen vrij om het koord vast te houden en te draaien.

Ik stik het koord aan elkaar met steek 12

Als het rondje iets groter wordt, gaat het steeds makkelijker. Als de bodem groot genoeg is begin je met de opstaande rand, je gaat op dezelfde manier door, alleen  houd je het koord wat je vast stikt vast, zo komt het strakker, en vormt het vanzelf de opstaande rand.

Het wordt wel leuk, ik ben er wel tevreden mee!
Maar als de rand wat breder wordt, gaat het op deze manier lastig, het komt vast te zitten tussen de aanschuiftafel en de machine. Ik besluit de aanschuiftafel eraf te halen, en het schaaltje om te vouwen.

Zo loopt het weer heel soepeltjes. Nu nog even bedenken hoe hoog ik het wil, ik wil er bloemen in doen, deze kleuren passen prima in mijn interieur.

En zo is het een hele mooie schaal geworden, zo kun je ze in allerlei maten maken.

Op you tube stond nog een filmpje over het opstikken van koord, er zijn natuurlijk ook verschillende manieren. Ik hoop je later in de maand nog een projektje te laten zien.

)

En dan nog vullen met bloemen, ik gebruik hier dezelfde stofjes voor, aangevuld met een paar ruitjes. De bloemen maak ik op de mijn vertrouwde manier, door cirkels te locken met ijzerdraad.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam