Creatieve berichten over quilten

Wedstrijd: Naai een quilt in rood en wit!

Als je al lang een quilt in de kleuren rood en wit wilt maken, moet je het nu doen! Naar aanleiding van het thema “Red & White Quilts” heeft een van onze blogsters op de Duitse BERNINA blog, Wiebke Maschitzki, iets speciaals georganiseerd. We willen samen met jullie rood/witte quilts naaien, een soort “Doe-mee-actie” dus. Het speciale aan deze actie is, dat het ook een wedstrijd is!

Voor onze Franstalige lezeressen en lezers in België/Pous nos lectrices/lecteurs en Belgique:

Si tu veux lire le texte complet en Français, tu peux télécharger le PDF au dessous de ce message.

Wat moet je doen?

 • Je kunt deelnemen met een zelfgemaakte quilt, die nog nooit op een tentoonstelling werd getoond en die ook nog nooit op internet te zien is geweest.
 • Je moet een quilt in de kleuren rood en wit maken. Rood/wit betekent, dat enkel rode en witte stoffen gebruikt mogen worden. Toegestaan zijn verschillende effen roodtinten (van roodpaars tot roodoranje) en roodwitte gedessineerde stoffen. Houd er rekening mee, dat effen rood en effen wit het beste contrast opleveren. Bij gedessineerde stoffen krijg je het rood/witte contrast vooral door het gebruik van decente stoffen met kleine motieven. Applicaties of borduursels met de machine of met de hand zijn ook toegestaan (bijv. Redwork). De quilt moet bestaan uit motieven die uit de vrije hand zijn geknipt en/of traditionele motieven (geen Art Quilts).
 • De afmetingen kun je zelf bepalen, het mag een kinderquilt, een plaid, een grote deken, of een wandquilt zijn. De kenmerken van een quilt moeten in ieder geval voorhanden zijn: een gepatchte bovenkant, volumevlies als tussenvulling, en een achterkant – alles gequilt, en dat mag dan met de machine of met de hand gebeuren.
 • Voor de beoordeling van jouw quilt moet je uiterlijk 30 september 2016 voor 23:59u diverse foto’s in de Community op de BERNINA blog in de hiervoor ingerichte doe-mee-rubriek “Red and White quilts” uploaden. Dat wil zeggen een duidelijke foto van de volledige quilt, van de achterkant en detailfoto’s van de motieven. Het is ook interessant om enkele work-in-progress foto’s te laten zien, dus hoe de quilt is ontstaan. Het beste is om foto’s in JPG-formaat met een breedte van ca. 1000 pixel te uploaden. Als je problemen ondervindt met het uploaden van de foto’s kun je onderaan dit bericht een commentaar schrijven. We proberen dan zo snel mogelijk ondersteuning te bieden.
 • Vanzelfsprekend kunnen jullie in de Community rubriek ook voor 30 september al laten zien hoe jouw quilt ontstaat. Je mag dus ook al vooraf foto’s van je werk uploaden en hierover met andere lezeressen/lezers communiceren. Maar je bent hiertoe niet verplicht. Beoordeeld wordt uitsluitend je laatste inzending met een verzameling van alle benodigde foto’s (zie bovenstaande aanwijzingen).

Wat kun je winnen?

Bernina 350-atelier-tisch

 • 1e prijs: een BERNINA 350 Patchwork Edition t.w.v. € 1.469,-
 • 2e prijs: deelname aan een cursus in het Creative Center in Steckborn, Zwitserland met overnachting t.w.v. € 500,-
 • 3e prijs: een 2-jaars abonnement op het creatieve tijdschrift Inspiration t.w.v. € 48,-

Wie kan er winnen?

 • De winnaars worden bepaald door een jury van BERNINA, bestaande uit 5 experts. De jury zal de originaliteit van het ontwerp beoordelen, de ambachtelijke kwaliteit van het project en het optische effect van het eindresultaat. Let erop, dat de beoordeling plaatsvindt aan de hand van de afbeeldingen die je uploadt. Het is daarom belangrijk, dat de kwaliteit van de foto’s zo goed mogelijk is.

In de komende weken zal Wiebke een aantal Red & White quilts met het Quiltprogramma van de V7 ontwerpen en laten zien. Een eerste ontwerp van een Red & White quilt kun je al in dit artikel zien. Je ziet, dat ook met hele eenvoudige motieven prachtige Red & White quilts kunnen ontstaan.

Kijk dus regelmatig op de BERNINA blog en volg de berichten over de Red & White quilts. Tussendoor krijgen jullie dan voor enkele blokmotieven werkbeschrijvingen met stap-voor-stap foto’s.

We zullen proberen, om jullie bij dit project te ondersteunen en vragen over motieven en naaitechnieken zo snel en exact mogelijk te beantwoorden. Ook voor andere motieven, die hier op de blog niet worden getoond, zullen we proberen om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Bij gedessineerde rood/witte stoffen moet je erop letten, dat de rood/witte motieven decent en rustig zijn. Combineer deze indien mogelijk met een witte effen stof, zodat je een helder quiltmotief met een optimaal contrast krijgt. Denk er ook aan om de stoffen voor te wassen, zodat deze later als ze in de quilt verwerkt zijn, niet afgeven.

BERNINA -Mitmachaktion: Red and White QuiltsDe Red & White quilt van Wiebke Maschitzki – genaaid van geruite boerenstoffen.

En, doe je mee? We verheugen ons er nu al op om dit doe-mee-project met jullie te starten. Als je vragen hebt, schrijf je deze gewoon onderaan het bericht.

Er zal binnenkort een Franse vertaling van dit blogbericht als PDF-download beschikbaar zijn, zodat personen uit Franstalig België ook over alle voorwaarden op de hoogte zijn.


 

Voorwaarden voor deelname

Jouw toestemming met betrekking tot de voorwaarden voor deelname is een vereiste. 

Alle personen die uiterlijk 30 september 2016 voor 23:59u de noodzakelijke foto’s van hun Red & White Quilt, volgens de bovenstaande aanwijzingen, in de Community rubriek van de BERNINA blog hebben geüpload, nemen aan de wedstrijd deel. 

Personen uit de volgende landen kunnen deelnemen: Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein, Frankrijk en Luxemburg.

Medewerkers van BERNINA, alsmede hun familieleden, zijn van deelname uitgesloten.

De beoordeling van de wedstrijdinzendingen vindt plaats aan de hand van de afbeeldingen in de Community rubriek op de BERNINA blog. De jury bestaat uit 5 experts van BERNINA. De projecten worden beoordeeld op originaliteit, ambachtelijke kwaliteit en het optische effect van het eindresultaat.

De beoordeling vindt plaats in oktober. De exacte datum wordt hier op de blog bekendgemaakt. 

De winnaars/winnaressen (hierna genoemd “winnaars”) worden daarna binnen zeven dagen per E-mail geïnformeerd. We zijn niet aansprakelijk indien je deze E-mail niet of later ontvangt. 

Indien de winnaar om wat voor redenen dan ook niet in staat is of niet bevoegd is de prijs in ontvangst te nemen, kunnen we niet garanderen, dat een andere prijs of substitutie kan worden aangeboden. De prijs kan niet contant worden uitbetaald en het recht op de prijs kan niet aan derden worden overgedragen.

Indien we na het verzenden van de informatie met betrekking tot de prijs binnen 7 dagen geen antwoord van de winnaar ontvangen, vervalt de prijs en zal onverwijld een nieuwe winnaar worden bepaald.

De hoofdprijs, een BERNINA 350 Patchwork Edition, dient door de winnaar bij een van de dichtstbijzijnde BERNINA dealers worden afgehaald. Om de overhandiging van de prijs te kunnen garanderen, dient de winnaar na ontvangst van de informatie over de prijs haar/zijn naam en adresgegevens correct door te geven. Bovendien gaat de winnaar accoord, dat naam- en adresgegevens voor de bewerking van de prijsoverhandiging aan de betreffende BERNINA dealer worden doorgestuurd. Indien dit niet het geval is, kan de prijs niet worden overhandigd en dienen we onverwijld een nieuwe winnaar vast te leggen.

De rechtsgang is uitgesloten.

 

Texte en Français/Text in het Frans:

Red&White1_FR

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Margreet, bedoel je de link om de inzendingen te bekijken? Deze werkt als je in de rechterbalk op deze pagina op “Show all Projects” klikt. Inzendingen kunnen niet meer worden geüpload, de laatste inzendtermijn was 30 september. Groetjes van het BERNINA team

   • margreet BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Als je op Show all projects klikt, verschijnt er boven aan de pagina

    Wie doet er mee met deze wedstrijd? Naai een rood-witte quilt en laat foto’s van je project in de Community zien! Je maakt kans op o.a. een BERNINA 350 Patchwork Edition. Alle informatie vind je in het blogbericht: “Wedstrijd: Naai een quilt in rood en wit!“

    Als je klikt op de link van de wedstrijd kom je op een andere pagina;

    Pagina niet gevonden
    BERNINA houdt van creativiteit en innovatie.

 • Anneke Visser BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik doe mee met de 365-dagen challenge in rood en wit, dus heb tot nu toe 190 verschillende blokken en rood en wit gemaakt. Maar… in september loopt de challenge nog. Hoe kan ik toch nog deelnemen?

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Anneke, jouw vraag is helaas bij ons “ondergesneeuwd” , onze oprechte excuses hiervoor. Ik weet niet of je inmiddels foto’s van je quilt hebt geüpload, maar mocht je dit nog niet hebben gedaan, is dit nog steeds mogelijk tot 30 september voor 23.59u. Mocht je alsnog vragen hebben, kun je ook een e-mail schrijven aan [email protected]. Vriendelijke groet van het BERNINA team

 • Marga BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik heb een prachtige rood/witte dubbelzijdige log cabin gemaakt. De voorkant is rood/wit, de achterkant rood/ blauw/wit. Moeilijk om te maken en het resultaat is echt heel mooi. Mag ik deze inzenden?
  Marga

   • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Beste Marga, in de deelnamevoorwaarden is vastgelegd, dat de kleuren van de quilt uitsluitend rood & wit mogen zijn. De achterkant moet, als je wilt deelnemen, ook op de foto worden getoond en daarom kan een quilt waarin ook de kleur blauw is verwerkt, helaas niet worden ingereikt. We vinden dit heel jammer, maar we hopen, dat je begrijpt, dat we vanwege alle overige deelnemers de voorwaarden moeten aanhouden. Ik neem aan, dat het niet mogelijk is om de quilt van een andere achterkant (rood en wit) te voorzien? Vriendelijke groet, Geertje

 • pyrietje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste net van start gegaan met ons projectje. Een vraagje:mag je voor de achterkant ook een andere kleur dan wit/rood gebruiken?
  Moeten we terloops foto’s publiceren van de how to of mag dat ook tegen de einddatum? Groetjes en bedankt

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hallo Pyrietje, leuk dat je meedoet! De achterkant ook graag in wit/rood houden. Het mag ook effen rood of effen wit zijn. De achterkant moet ook gefotografeerd worden, want daar is het quilten ook goed zichtbaar. Je mag van tevoren al foto’s van het proces hoe de quilt ontstaat uploaden, maar dit is niet verplicht. Foto’s van het eindresultaat moet in ieder geval voor uiterlijk 30 september worden geüpload. Veel succes! Groetjes, Geertje

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam