Creatieve berichten over naaien

Zo werk je de hals af met een sierbiesje

Waar het hart vol van is loopt de mond van over“. In mijn geval; naaien, het maken van patronen en stofjes 🙂 Af en toe heb ik medelijden met mijn man want inmiddels kent hij de meeste naaitermen omdat ik graag mijn creaties aan hem laat zien en ze met hem bespreek.

Gelukkig heb ik ook een aantal lieve vriendinnen die ook graag kleding maken en samen met mij kletsen over alles wat te maken heeft met kleding maken en stofjes.

Zo kwam de volgende vraag naar boven “hoe werken jullie de halsrand van een shirt af?”
Als ik een boordje aan een t-shirt maak werk ik de naad altijd af met mijn lockmachine waarna ik het boordje op het pand doorstik. Dit ziet er heel netjes uit maar in de confectie wordt vaak een extra biesje verwerkt in de hals wat een leuk effect geeft.

IMG_1147Voor deze blog heb ik een uitgebreide uitleg gemaakt voor het aanzetten van een boordje en het verwerken van een sierbiesje.  In de handleiding vind je twee verschillende opties. Bij de eerste optie wordt het biesje bij het aanzetten dubbelgevouwen. Deze optie is vooral handig als je een tricot stof gebruikt die makkelijk opkrult.
Bij de tweede optie wordt het biesje eerst enkel aangezet en later omgevouwen. Het voordeel van deze optie is dat je de breedte van het sierbiesje makkelijk kunt aanpassen.

Screen Shot 2016-02-12 at 00.06.18

 

Klikt op het onderstaande linkje om het PDF-bestand te openen:

Het verwerken van een sierbiesje in de hals.

Heel veel plezier! En maak er wat moois van 🙂

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam