Creatieve berichten over borduren

Paasfoto uit de oude doos

paasfoto

Voor een workshop ben ik bezig om oude copyright vrije foto’s te zoeken. Toevallig kom ik een foto tegen van een meisje met een levensgroot paasei en bedenk dat ik hier wel een paas project van kan maken. De foto is afgedrukt op PhotoFabric en is hierna op stof geappliceerd. Er is een kussentje van gemaakt, maar ingelijst in een lijstje is zo’n bewerkte foto op stof ook leuk.

?

De foto staat op de website van The Graphics Fairy hier kun je naar hartenlust copyright free vintage foto’s en afbeeldingen downloaden. Deze foto en het borduurpatroon meisje_met_paasei is te downloaden in verschillende formaten.

Open de BERNINA V7 software en ga naar Afbeeldings Modus. Open de gewenste afbeelding. Pas eventueel de afbeelding aan, dit plaatje is niet gewijzigd op de grootte na. Ga terug naar de Borduur Modus.

1

Het meisje zal goed in een ovale omlijsting passen. Ga naar Gereedschappen-Ellips en digitaliseer een ovale omlijning die precies past in de foto. Dupliceer of kopieer en plak deze lijn 3 keer. Je hebt nu 4 ovalen. Geef elke ovaal een andere kleur. De eerste ovale omlijning is de plaatsings lijn en wordt als eerste op de stof geborduurd, hierdoor kun je de foto precies op de stof plaatsen De tweede lijn borduurt de foto vast op de PhotoFabric. Van de derde omlijning maak je een stippelsteek vulling en de vierde is de siersteek omlijning.

3

13

Om een stippelsteek omlijning om het meisje te krijgen digitaliseer je eerst een gesloten object over het meisje. Digitaliseer een vlak over het meisje door rechts (ronde hoek) en links(rechte hoek) klikken. Maak van dit vlak een stippelsteek.

2

14

Selecteer nu omlijning 3 en maak hier een stippelsteek vlak van. Beide vlakken met stippelsteken liggen nu over elkaar. Selecteer het vlak dat over het meisje ligt. Ga naar Bewerken klik op Verwijder Overlappingen. De onderliggende groene stippellijn is verwijderd.

15 16 5 1817

Verwijder het vlak over het meisje met de delete knop.

19

Open het Object eigenschappen menu en maak de lus afstand 4 mm.

10

Selecteer de vierde omlijning en maak hier een bolletjes steek van. Open het Object eigenschappen menu en maak de spatiëring 6 mm.

20

Digitaliseer omdat het een paas projectje is nog Vrolijk Pasen en een paar eitjes.

Ga naar het tekst gereedschap en tik Vrolijk Pasen in. Kies het font Run Liberty en plaats de tekst waar je wilt.

8 7

Om de eitjes te digitaliseren ga je naar Digitaliseer- Ellips en digitaliseert een kleine ovaal. Deze vermenigvuldig je eenvoudig door rechts te klikken op het ovaaltje en het patroontje opzij te schuiven. Het duplicaat kun je plaatsen waar je wilt.

vrolijk pasen

2

Voeg nu kleuren samen. Kijkend naar de kleuren film zie je dat kleur 1(de plaatsingslijn) en 2 (bevestigingslijn PhotoFabric) aparte kleuren blijven. Kleur 3,4, 5,6 en7 Kun je samen voegen, zodat er 3 kleurstops overblijven

9 11 12

Het borduurpatroon is klaar, rest nog het uitprinten van de afbeelding. Ga hiervoor naar de Afbeeldings Modus. PhotoFabric is duur, dus probeer het vlak zoveel mogelijk te benutten. Het beeld moet op ware grootte afgedrukt worden, maar er hoeft niets gewijzigd te worden aan de instellingen.

print

Verstevig de stof waarop u borduurt en span het patroon in de ring in, dit patroon past in de ovale ring. Borduur kleur 1, de plaatsingslijn.  Knip de foto nauwkeurig uit de PhotoFabric. Verwijder het papier aan de achterkant. Gebruik een beetje tijdelijke plakspray om het plaatje op de stof te plakken. Zorg dat de foto precies past op de boven en onderkant en beide zijkanten. Borduur kleur 2, knip hierna de PhotoFabric dicht langs de omlijning af. Borduur hierna de rest van het patroon.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam