Creatieve berichten over quilten

Biezenmortel 3 exposeert tijdens de OEQC

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De masterclass Biezenmortel 3 is in januari 2015 begonnen. Voor deze masterclass zijn afgestudeerden van de cursus Quilten Speciaal en de DIY Textile School uitgenodigd. Vanaf januari tot en met augustus heeft Jette Clover iedere maand een internet les voor ons gemaakt, met veel theorie en informatie over ontwerpen, design, kleurenleer en links naar interessante kunstenaars en filmpjes. Het thema is Vensters, in de breedste zin van het woord.  Elke maand hebben we diverse opdrachten gekregen en hier bovenop de uitdaging om 3 werkstukken klaar te krijgen met het groepsthema. Flox den Hartog Jager heeft zorg gedragen voor de organisatie van de masterclass en de vertaling van Jette’s lessen in het Nederlands.

In september wordt de masterclass afgesloten met een vijfdaagse bijeenkomst in Beukenhof, een voormalig klooster, in het Brabantse Biezenmortel.

? ?

Onze werkstukken en onze werkboeken gaan mee. Een voor een laten we aan de groep het werk zien dat we in de afgelopen maanden gemaakt hebben en vertellen wat over de werken. Ik ben helemaal stil van alle geweldige werkstukken die ik zie.

De volgende dag krijgen we de opdracht om vier dagen achter elkaar verschillende stukjes stof of papier te plakken op 4 A5 kaarten. Op de laatste dag hebben we 4 verschillende werkjes.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jette spreekt met ieder van ons apart de werkboeken en meegebrachte werken door (in het Nederlands), zij geeft aanwijzingen en tips.

?

Er is genoeg tijd om werkstukken af te maken.

?

Onze Mystery Guest  Anna Kruzdlo leert ons  naar kunst te kijken.

?

Ik leer hoe je een portfolio en een artist statement moet maken. Met veel plezier bekijken we de portfolio’s van onze medecursisten en elke dag wordt afgesloten in ons “eigen” café met een knabbeltje en een drankje.

De Biezenmortel 3 groep is uitgenodigd om een gast collectie samen te stellen, die geëxposeerd wordt tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen (OEQC).  De OEQC wordt van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november 2015 gehouden in de MECC in Maastricht.  De groep kiest zelf de werken voor de expositie, van alle cursisten tenminste 1 werk. De volgorde hoe de werken gaan hangen wordt bepaald, zodat ieders werk zo mooi mogelijk tentoongesteld kan worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat de taken voor de expositie verdeeld zijn, ga ik heel moe maar voldaan naar huis.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam