Creatieve berichten over borduren

Zomerbloem met krimpstof

  zomerbloem5.bmp

Eindelijk mag ik meedoen met een blogproject, buiten mededinging natuurlijk, dus ga ik snel aan de slag. Zoals vaak verandert het project dat ik in gedachte heb in iets totaal anders en zo wordt mijn gepunchte bloem met Stumpwork blaadjes, een met krimpstof gekrompen applicatiebloem. Mijn eerste bloem heeft een groot hart en is wat groot uitgevallen, maar over de tweede ben ik helemaal tevreden.

Mijn keuze is de applicatie bloem en ik maak hier eerst een patroon van in software V7, patronen zomerbloem krimp  zijn hier te downloaden en geschikt voor meerdere naai-borduurmachines. Ik heb zelf geverfde katoen als stof gebruikt en krimpstof als tussenvoering.

 applicatie bloem

Het patroon bestaat uit 2 delen, een kleine bloem en een grotere bloem met het hart.

bloemkleinbloemgroot

Maak eerst de kleine bloem, span hiervoor Soluvlies in de ring in, borduur de eerste omlijning.

zomerbloem.bmp

Keer de ring en plak stof aan de achterkant met een weinig tijdelijke plakspray. Leg aan de voorkant een laag krimpstof en stof over de omlijning. Deze zet ik ook vast met een klein beetje plakspray, dit zorgt ervoor dat bij de volgende borduurgang de stof niet gaat schuiven.

zomerbloem0.bmp

Borduur de omlijning en de meandersteken in de blaadjes. Haal de ring van de machine, maar laat de stof zitten. Knip de bloem aan voor en achterkant dicht langs de omlijning uit. Let erop dat je niet in de Soluvlies knipt.

zomerbloem2.bmp  zomerbloem1

Borduur het patroon af. Knip de bloem dicht langs de Soluvlies uit, een restje zal verdwijnen als je de bloem stoomt om hem te laten krimpen.

zomerbloem3.bmp

Volg dezelfde werkwijze voor de grote bloem, haal de ring van de machine voor het hart geborduurd wordt. Leg de kleine bloem op de grote bloem, cirkels op elkaar. Leg een stukje stof aan de voor en achterkant over de cirkels en stik de lagen vast. Knip de stof dicht langs de omlijning van de cirkels af en borduur de rest van het patroon.

zomerbloem6.bmp

Knip de bloem uit de Soluvlies. Het krimp effect krijg je als je een stoomstrijkijzer met lekker veel stoom boven de bloem houdt.

 zomerbloem4.bmp zomerbloem5.bmp

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam