Creatieve berichten over naaien

Nogmaals het accessoire van de maand

Nog een berichtje waar ik voetje 43 gebruik, deze maand het accessoire van de maand. Wij zijn bezig met een renovatie van onze woonkamer, en er komt straks een nieuw bankstel, dus dat is voor mij een reden om wat nieuwe kussens te maken.

De maat van het kussen is 40 x 40 cm dit wordt de uiteindelijke maat, ik knip hem op 42 x 42 cm.
Ik ga voetje 43 gebruiken met het borduren, maar ik maak eerst zelf een patroon met een stempelpatroon.

Open V 8 met V 7 werkt het op dezelfde manier.

voet431Kies het stempelpatroon: pijl links.

Kies uit de patroonset( pijl naar boven) NP 005a.

Kies steek 663a. Bevestig dit met ok.

Nu krijg je op je scherm het kleine patroontje met 2 blokjes en de cursor, de cursor staat bij het linker blokje.

voet432

Met een printscreen verdwijnt de cursor. Maar deze komt links, dan klik je op je linker muisknop, en je verschuift je muis, en zo word je patroon groter, heb je hem op de juiste lengte, dan klik je op de spatiebalk, en je patroon is klaar.

voet433

Als je het patroon selecteert, kun je de maat van je patroon evt. nog aanpassen.
Met “opnieuw vormgeven”pas ik mijn steek nog aan, want de steekje die op de middenlijn zitten wil ik niet.

steek 434 voet434

En zo is je patroon klaar, maar er zit nog een stukje met dubbele steken, omdat de steek bij de linker rode pijl begint, gaat deze naar het begin van de krul, en dan weer terug. Als dat stukje dubbel is, is met koord natuurlijk niet mooi, dus die steken verwijder ik. Als je het opnieuw vormgeven selecteer, en op de steek gaat staan, het gele blokje, dan wordt deze blauw en door op delete te klikken verwijder je de steek. Dan opslaan, en borduren. Voor het opstikken van het draad kies ik voor een gewone stiksteek.

Het garen wat ik ga gebruiken is van Katia “Tahiti jeans.

DSC03262 (Kopie)

Het is heel zacht, een soort lintje.
Op het Duitse blog werd dit soort garen ook gebruikt bij het voorbeeld van het accessoire van de maand.
Wat ik eerst niet begreep, waarom het koordje niet door de zijkant van het voetje werd gehaald, ik had alleen de foto’s bekeken en niet het hele verhaal gelezen.
Nu begrijp ik het wel, nu ik zelf aan de slag ging, en mijn patroon op een oefenlapje stikte, ik stikte ernaast, heb mijn steek veranderd in zig-zag, nog een poging gedaan, daarna nog een poging met de drievoudige stiksteek, dat ging beter, maar nog niet naar mijn zin. Toen heb ik het Duitse blogbericht maar eens goed gelezen! En een nieuwe poging gedaan, en het probleem was opgelost, het lintje wordt nu steeds vast gestikt. Zo leer ik ook nog weer wat, en kan ik het aan jullie doorgeven.

Wat de truc is, je zorgt dat het lintje of de draad steeds voor de naald ligt. Dus als de machine naar rechts stikt, zorg je dat het lintje rechts van de naald zit. En dan gaat het perfect op deze manier kun je waarschijnlijk ook een dunnere draad makkelijker vaststikken, dat ga ik zeker nog uitproberen.

DSC03263 (Kopie)

Op de foto zie je nog iets een lijntje, ik had een lijn van hoek naar hoek getrokken om zo het midden te bepalen. Eerst was ik van plan om 3 keer het motief te borduren, maar ik heb er toch 4 gedaan.

DSC03265 (Kopie)In de driehoekjes wil ik nog een borduurtje toevoegen. En dan met het mooie weer blijft het iets langer liggen, en wordt er een pakketje van AliExpress bezorgd.
Ik verander mijn idee, het worden geen borduurtjes maar knoopjes, die net bezorgd zijn.

DSC03267 (Kopie)

Prachtige vlinders, ik was al vergeten dat ik ze besteld had. Had ze besteld omdat ik ze leuk vond, en dacht ze wel een keer te kunnen gebruiken. Nu dan maar direkt!

Dan kan het kussen in elkaar. Ik heb aan de achterkant een overslag gedaan, had ik genoeg stof voor, en ik had geen rits in de goede kleur, en geen zin om er een te halen. Dit is ook heel netjes, als de overslag maar ver genoeg over elkaar heen gaat.

De overslag zit 10 cm over elkaar. Als je het kussen op deze manier maakt heb je wel meer stof nodig.

DSC03269 (Kopie)

Het kussen is klaar, ik ben heel blij met de knoopjes, en heb er nog genoeg over om ze vaker te gaan gebruiken.

DSC03268 (Kopie)

Zo kun je met voetje 43 een prachtig kussen maken.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: binnenkussen 40x40cm, bolletje garen katia tahiti jeans, canvas stof 42 x 42 cm
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Borduursoftware 8
Borduursoftware 8
Terugtransportvoet # 1
Terugtransportvoet # 1
Vrije hand koordvoet # 43
Vrije hand koordvoet # 43

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *