Creatieve berichten over naaien

Functioneel borduren: oorwarmers voor de fietshelm

Een heel praktische toepassing van het borduren: oorwarmers in 3 dikke stoflagen, netjes hetzelfde en mooi afgewerkt. Een probeersel en helemaal naar mijn zin geborduurd op de BERNINA 700; het bestand opgemaakt met de Borduursoftware 8. Functioneel borduren: oorwarmers voor de fietshelm

Image of Borduursoftware 8.

Borduursoftware 8

De BERNINA borduursoftware 8 omvat een volledige nieuwe serie eigenschappen en 3D effecten voor unieke verfraaiingen.

Meer informatie
Image of BERNINA 700.

BERNINA 700

De B 700 overtuigt met veel nieuwe, innovatieve functies zoals precisieplaatsing. Bovendien wordt deze borduurmachine geleverd met veel borduurpatronen.

Meer informatie

Voor de zomer had een vriend een ernstig fietsongeval en toen besliste ik om zelf ook een fietshelm te gaan dragen. De aankoop werd even uitgesteld, maar vorige week ging ik wat zoeken op het internet en gisteren ging ik hem kopen. Het passen en afwegen vond ik wat vreemd, het zal me nog wat moeten wennen, het voelt ‘groots’… En hoe komt het eigenlijk dat er in een grote sportzaak geen enkele spiegel te vinden is (behalve in de pashokjes), die breed genoeg is, om je gezicht in één keer te zien met een fietshelm op? Hm… 🙂

Er duikt een nieuw probleem op: het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik mijn vilten muts eronder ga dragen. En ik ben nogal kouwelijk aan de oren. Aan de slag dus!

Wat had ik nodig:

  • Dikke, warme stof (teddy/borg)
  • Bijpassend borduurgaren Mettler Poly Sheen
  • Lint
  • Velcro

En zo ging ik te werk:

Ik tekende de bandjes af om een patroon te maken. Hiervan nam ik een foto en plaatste dit op ware grootte als ‘afbeelding’ in de software. Daarna ging ik de omtrek maken met opeenvolgende borduurlijnen.

Met deze schets ging ik aan de slag:

De eerste lijn was de grote omtrek, die aangaf waar ik de stofjes moest spelden.

Daarna kwam eenzelfde vorm, maar wat kleiner. Die had ik erin gedaan om het midden wat extra volume te kunnen geven. Er zijn dus 3 stoflagen.

Ik knipte rond de kleinere vorm de rest van de stof weg.

Vervolgens legde ik de grote stofjes op de bovenkant en borduurde op één kant een stukje velcro mee. Omdat dit toch een dikke stoflaag werd, heb ik de instelling voor de borduurvoethoogte gewijzigd. Dit kan je doen in de Setup (de toets met de raderwieltjes).  Het pad dat je hiervoor moet volgen, zie je linksboven op de foto:

Daarna speldde ik ook nog de stofjes op de onderkant, en plaatste op de andere oorwarmer het lint.

Na een eerste borduurlijn, die het geheel op elkaar vastzette, maakte ik een zigzaglijn.

Vervolgens moest de rand van de stof weggeknipt worden. Toen kwam er nog een extra, wat bredere zigzaglijn. En daarmee waren de oorwarmers klaar.

Tevreden.

Bovenop zie je het blauwe lint van de bevestiging:

En nu ga ik ze uitproberen… Functioneel borduren: oorwarmers voor de fietshelm

Doen jullie ook gewoon functionele projecten? Benieuwd!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: borg, lint, Mettler PolySheen, teddy, velcro
Benodigde producten:
BERNINA 700
BERNINA 700
Borduursoftware 8
Borduursoftware 8
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jessie Derks BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Goed bedacht! Net alsof het er al bij zat. Ik naai ook wel eens functionele dingen: gordelbeschermer (zodat de riempjes van de fietskargordels wat zachter aan voelden), opbergvakken voor in de auto, waterdicht matje voor op de autostoel in de tijd van het zindelijk worden, dat soort dingen.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam