Creatieve berichten over naaien

Ben je klaar voor een gouden advent?

Het gouden jubileumjaar van BERNINA gaat langzaam ten einde. Reden te meer om dit jaar met een gouden adventskalender af te sluiten!

De motieven voor de zakjes zijn op de stof geprint en hoeven enkel uitgeknipt, aan elkaar genaaid en omgekeerd te worden. Bij de lichte stoffen heb ik nog dun vlies gebruikt, zodat de naadtoeslag niet doorschijnt. Overigens kun je de adventskalender als compleet pakket in mijn shop bestellen: pakket met alle originele benodigdheden. Maar je kunt de adventskalender ook prima met andere stoffen, in andere kleuren en met andere applicaties maken.

Op deze afbeelding liggen alle zakjes en applicaties al op hun plekje.

De kleine Sinterklaas en de eland heb ik met verschillende technieken geappliqueerd – hier uit de vrije hand met de BERNINA steekregulator en mooie siersteken op mijn BERNINA:

De zakjes worden op de achtergrondstof genaaid. Ik wilde het zwart-wit motief niet onderbreken en heb daarom het doorzichtige garen Transfil van Mettler gebruikt. De smalle kantvoet nr. 10D deed de rest.

De andere gouden elementen naai ik met metallic garen (ook van Mettler) en de BERNINA steekregulator uit de vrije hand vast. Zo hoef ik de stof niet de hele tijd te draaien en te keren. 

Nu is het project bijna klaar… en dan heb ik ook wel een glaasje Glühwein verdiend.

Hoe ziet jullie adventskalender eruit?

Mijn dochter heeft trouwens een ontzettend leuke adventskalender voor mijn man en mij geknutseld. Rendier met slee is een superleuk idee, dat ga ik de volgende keer ook proberen… 

Hartelijke groeten,

Claudia

(Dit bericht is uit het Duits vertaald.)

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam