Creatieve berichten over naaien

Queen of the jungle

Als je mij een beetje kent al volgt op social media dan weet je onderhand dat ik echt houd van APART.
Ik maak ook altijd wat ik zelf leuk vind. Of het nou in de mode is of niet. In ieder wist ik dat ik me met dit patroon als queen of the jungle zou voelen.

Al snel wist ik dat ik dit patroon wilde maken.
Het was in mijn hoofd blijven zitten dat ergens in een wat oudere Burda Style een heel apart shirtje stond. Dit werd dus zoeken tussen de vele tijdshriften.

Het patroon dat ik heb gebruikt is uit de Burda Style 4 2018.
Het orgineel is een shirtje die ik heb verlengt tot een jurk. Dit heb ik heel simpel gedaan door alleen de lijn van het shirtje recht door naar beneden door te trekken.

De stof is een hele mooie viscose die ik kocht bij de online veiling van ‘De Lappenkraam’
Het is een soepele stof en uitermate geschikt voor dit model!
De mouwen hebben een soepele stof nodig om mooi in model te vallen.

Ik heb alles eerst met de lockmachine afgewerkt en daarna pas in elkaar gezet met de naaimachine. Het is een dunne stof die toch wel een afwerking nodig heeft.
Je kan er ook voor kiezen om hem gelijk met de lockmachine in elkaar te zetten.

Ondanks dat het shirtje 3 stippen heeft vond ik het niet onwijs lastig. Het was even goed kijken hoe de mouwen geplooid moesten worden.
Ook het naaien van biaisband kan voor sommige een uitdaging zijn. Ik speld dit altijd zo goed en netjes mogelijk af en daarna langzaam naaien. Hiermee krijg je dan het mooiste resultaat.

Ik heb hiervoor gekozen om een biaisband te nemen met strikjes. Echt iets heel anders. In eerste instantie was ik er niet helemaal zeker van of ik dit wilde houden.
Dit heb ik niet vervangen voor een effe kleur. Ik vond het wel iets unieks en wat je niet snel ergens anders zal zien.

Het jurkje kan zowel met als zonder riem gedragen worden en is echt super leuk voor in de zomer.

Met deze print voel je je toch ‘Queen of the Jungle’!

Wil je  meer van mijn projecten zien?! Neem dan vooral even een kijkje op mijn Instagram.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeanette Egbers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat enorm leuk om dit te zien.  Ik heb 2 jaar geleden de blouse gemaakt van glanzend donkerblauw met witte stip en vond de mouwen een ware uitdaging. ook heb ik de maat iets aangepast want ik ben maar 1.58 m. Nu heb ik een prachtige viscose lap liggen voor een jurk en ga na het lezen van dit bericht ook een jurk van de blouse maken. Heel hartelijk dank voor de tip, super.

  • Titia de Roos BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hoi, ik ontvang altijd de bernina emails en maak graag de patronen, maar ik begrijp nooit zo goed wanneer de ene keer wel en de andere keer niet het patroon er dan bij staat? Ik heb ook al 2 x de jurk gemaakt met de rok aan het t-shirt bovenkantje, geweldig! Is dit van deze keer nu alleen een blog en kan ik dit jurkje niet maken? Als ik op de link klik van Burda Style 220 dan werkt de link niet. Ik had gehoopt op het patroon, heb ook een leuk stofje in huis voor een jurk!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam