Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: nieuwe blogger Lilian

Binnenkort zal Lilian Blanken aan de slag gaan als BERNINA blogger en jullie gaan inspireren met haar projecten. In “In de Kijker” stelt Lilian zichzelf graag aan jullie voor!

Lilian Blanken in de kijker

In de Kijker

Hoi! Mijn naam is Lilian, 38 jaar, moeder van 2 jongens en enthousiast hobby-naaister. Een uit de hand gelopen hobby kan ik wel zeggen. Zeven jaar geleden zocht ik iets leuks voor mezelf om te doen, omdat ik het idee had, dat ik alleen maar bezig was met werken en moederen. Vanaf mijn allereerste naailes ben ik verkocht en geniet ik ieder vrij moment van ofwel naaien of van alles wat daarbij hoort. Inmiddels volg ik een coupeuse-opleiding, maak ik een podcast over naaien en ben ik actief in de Sewingcommunity op Instagram.

En vanaf december 2021 mag ik dus ook deel uit maken van het mooie BERNINA Bloggers Team. Ik mag jullie alles gaan vertellen over de mogelijkheden van de BERNINA 480. Een machine met een stapel accessoires die ik nog moet gaan ontdekken, maar het blindzoomvoetje #5 heeft meteen al zijn waarde bewezen; ideaal om strak op de kant door te stikken; die gaat nog vaak van pas komen!

Image of Blindzoomvoet #5.

Blindzoomvoet #5

De blindzoomvoet #5 is geschikt voor het naaien van blinde zomen op alle materialen. Door het gebruik van deze voet zijn de plaatsen waar de naald in de stof steekt aan de voorkant nauwelijks zichtbaar.

Meer informatie

Ik maak veelal kleding voor mezelf en soms voor mijn jongens of mijn man. Al komen die steeds minder vaak aan de beurt moet ik bekennen. Vrouwelijke kleding, met mooie technieken en details daar word ik heel blij van. Nu ik leer patroon-tekenen maak ik ook steeds vaker mijn eigen patronen, waardoor er nog veel meer opties en mogelijkheden zijn. Het blijft magisch om van een paar materialen een mooi en uniek kledingstuk te kunnen maken! Ook maak ik steeds vaker tassen, waar weer hele andere technieken en vaardigheden langs komen. Dat blijft zo tof aan deze hobby; er is altijd meer te leren en te ontdekken.

Naai dilemma’s

Heb je een (naai) tic?

Toch wel die spelden in mijn mond steken. Dat zal ik toch eens moeten afleren als ik op termijn naailessen wil gaan geven ?

Broek of rok?

Dan ga ik voor de rok; een echt goed zittend broek-patroon heb ik nog steeds niet gevonden; maar ik geef niet op.

Overdag of ‘s avonds naaien?

Beide! Ik heb bewust een naai-hoek in de woonkamer ingericht. Ik vind het heerlijk om even achter de machine te kruipen terwijl mijn jongens lekker zitten te spelen of te tekenen. Maar even lekker ongestoord in de avond naaien met een podcast of een muziekje op is ook heerlijk!

Grootste tegenslag/modeflater ooit genaaid?

In mijn zoektocht naar een perfect zittende broek heb ik onlangs zelf een broekpatroon getekend. Ik heb echter de heupwijdte in de taille gebruikt; ja dat komt niet goed natuurlijk ?

Ben jij iemand die “even tien minuutjes” naar de stoffenwinkel gaat en met handen vol naar buiten komt, of het tegenovergestelde?

Het tegenovergestelde: één van mijn favoriete onderdelen van deze hobby is het scoren van leuke stofjes. Ik kan uren dwalen in een goede winkel of op een lapjesmarkt. Ik koop overigens wel heel doelgericht materialen; dus ik ben 1 van die zeldzame naaisters die geen mega stoffenvoorraad heeft.

Hoe reageer je wanneer iemand jouw stofschaar gebruikt om papier te knippen?

Ik heb ooit mijn stofschaar teruggevonden in de keukenla, gelukkig had er niemand mee geknipt. Hij was alleen maar netjes opgeruimd, maar de paniek was groot!

Hoeveel spoeltjes garen heb je al gebruikt?

Geen idee! Maar ik heb sinds kort wel een pot waarin ik alle lege klosjes verzamel, die is al voor de helft gevuld.

Koffie of thee tijdens het naaien?

Maakt niet uit, als er maar een lekker stuk chocola bij zit!

Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480
Blindzoomvoet #5
Blindzoomvoet #5

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam