Creatieve berichten over naaien

Op stap met mijn naaimachine

Tot 31 oktober krijg je bij aankoop van een naaimachine uit de BERNINA 4-reeks een gratis trolley en ik mocht deze alvast testen door er mee op stap te gaan.
Ik kan je nu al vertellen dat ik er heel wat mee afgestapt heb. Lees gauw verder.

BERNINA 475QE + trolley

BERNINA 475 QE

Maar eerst wat over mijn machine, de BERNINA 475 QE, waarbij de Q en de E staan voor Quilters Edition. Hier zitten specifiek dan vele quiltsteken in geprogrammeerd en er is ook een verlengde vrije arm voor grote projecten zoals een quilt.  Ik ben geen quilter, maar werk wel graag met zo’n groot oppervlak als ondergrond.

Image of BERNINA 475 QE.

BERNINA 475 QE

De B 475 QE doet het hart van elke quilter sneller kloppen. De machine wordt geleverd met uitstekende accessoires, is perfect geschikt om mee te quilten en heeft een ideaal formaat!

Meer informatie

De machine is krachtig genoeg om stevige tassen te naaien, maar werkt evengoed voor het naaien met delicate stoffen, zoals de vele lingerie die ik naai.

BERNINA 475QEBERNINA 475QE + trolley L

BERNINA trolley

De trolley is qua grootte perfect afgestemd op de naaimachine, en je krijgt er ook hulpstukken bij die de machine extra beschermen en beweging van de naaimachine in de trolley verhinderen. Jouw naaimachine is dus zeker en vast beschermd tegen een stootje in deze trolley.

De trolley op zich is zwaar genoeg en de stof voldoende stevig opdat de trolley niet zou gaan scheuren onder het gewicht van de naaimachine.
Bij mijn vorige naaimachine kocht ik de goedkoopste trolley van bol.com en bij het optillen had ik echt schrik dat de stof van de trolley het niet zou houden.

trolley L BERNINABERNINA trolley L

Er zijn voldoende zakjes aanwezig om al mijn extra’s mooi in op te bergen zodat ik alles wat ik nodig heb om te naaien op verplaatsing in deze trolley kwijt kan.
Daarbij merk ik wel op dat ik als project lingerie maakte en dus geen grootte hoeveelheden stof mee had. Maak je bijvoorbeeld een jas, dan zullen jouw materialen niet in de trolley passen naast de naaimachine.

op stap met mijn naaimachineop stap met mijn naaimachine

Op stap met mijn naaimachine

Als je me volgt op instagram heb je misschien al gezien dat ik een filmpje maakte van mezelf op pad met de trolley in de hand. Dat was ludiek bedoeld. In het echt ging ik natuurlijk nergens heen, maar tijdens het filmen heb ik er daardoor al een redelijk traject mee afgelegd! En ik kan je zeggen dat de trolley vlot rijdt.

op stap met mijn naaimachine

De échte test was vorig weekend toen ik op naaidate ging naar Mechelen met de trein. Een uurtje treinen vanuit Gent. Dat ging echt supervlot om mijn machine mee te nemen en de afstanden tussen auto – treinperron en treinperron – naaiwinkel af te leggen. Al had ik niet gerekend op de perrons waar je verplicht was de trappen te nemen. En ik mocht ook ondervinden dat de breedte van het gangpad in de trein smaller is dan de trolley. Het gewicht van de naaimachine met trolley in mijn armen dragen ging nog net, maar ik heb het de volgende dag wel gevoeld in mijn spieren!

op stap met mijn naaimachine

Naaidate in de winkel

Eigenlijk hadden we wel een speciale naaidate, namelijk ín de stoffenwinkel. Eline en ik wonen op een twee tal uur rijden van elkaar, dus we zochten naar een plek in het midden zodat we elk maar een uurtje onderweg moesten. Brussel was een optie, maar ik vond er via google niet direct een naaiwinkel met workshopruimte die ons zou kunnen ontvangen.
In Mechelen had ik meer geluk, met Stitch & Co. Een supergezellige winkel en de dames waren zo vriendelijk om ons hun ruimte te laten gebruiken.

Ons plan was een drie tal uurtjes naaien en dan een terrasje doen in Mechelen, maar voor we het wisten liep het al tegen sluitingstijd. Logisch ook want een stoffenwinkel is ons equivalent van de candy-store. Wat betekent dat we zwaarder terugkeerden dan we kwamen 😉

op naaidate in stitch and coop stap met mijn naaimachine

Mijn trolley is bij deze dus ingewijd en klaar voor de volgende avonturen: workshops volgen en zelf geven, meer naaidates,…

Benieuwd hoe het er uitzag op onze naaidate? Check dan even dit filmpje.

BERNINA 475 QE + trolley

Liefs,

Clio

Benodigde producten:
BERNINA 475 QE
BERNINA 475 QE

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • G.J.B Schaap BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    50 Jaar lang gebruikte ik mijn PFAF  met veel plezier,  tot mijn dochter vond dat ik aan een nieuwe machine toe was.Het werd een Bernette 65 waarvan ik de aankoop nog iedere dag betreur. Een van de voornaamste redenen is het onbenullige zeildoek hoesje,  terwijl ik een stevige koffer gewend was.Is deze trolley te koop,  wat kost  hij en past mijn Bernette er in?

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam