Creatieve berichten over borduren

Voor een prinsje of een prinsesje

Ons prinsesje, 2 jaar oud, krijgt een nieuwe kamer. Wat is er leuker dan een eigen naambordje. Oma maakt dat in een wip met de CutWork software, fast2fuse, een restje stof  en haar 830. Grote broer kijkt een beetje sip maar natuurlijk krijgt hij ook een mooi naambord. Eerst is de kroon gemaakt, daarna zijn de letters gesneden en opgeplakt. De letters “LOEKI” zijn eerst zilver geverfd, de letters “SAM” zijn gesneden uit glitterfoam.

Werkwijze kroon

Open de CutWorksoftware, kies “nieuw motief creëren” in het werkblad. Klik volgende. Kies van Bestand en ga naar de map waar de afbeelding in staat. Bepaal ook het raam waarin u het motief wilt maken.

Klik volgende tot het bestand geladen is. Kies dan de optie vectoriseren.

Klik volgende tot het plaatje getoond wordt.

Kies “Automatisch contour snijden”

Ga nu naar de borduurmodus

Kies  CutWork en de optie voorstikken. Kies ervoor dat de kroon 2 mm na de stiklijn wordt uitgesneden.

Gooi de eerste stiklijn weg, zodat er alleen een voorbeeld met een schaartje overblijft.

De kroon is klaar om gestikt te worden. Het patroon van de kroon kunt u vinden als bijlage. kroonblog

De kroon kan gemaakt worden van balsahout (gebruik dan geen voorstiklijn), maar ook van foam of stevige vlieseline, hier is Fast2Fuse gebruikt. Fast2Fuse heeft als voordeel dat het een plakkant heeft, waardoor het dunne glimstofje erop gestreken kan worden en mooi glad blijft. Fast2Fuse knip ik meestal ruim en zet het vast met een weinig tijdelijke plakspray en eventueel schildersplakband.

Letters zijn eenvoudig te maken met het tekst gereedschap, om te kijken hoe groot ze moeten zijn heb ik de kroon laten staan in het borduurraam.

Ga naar het tekst gereedschap en kies een font en een grootte, dit kan u later wijzigen. Cooper Black vindt ik heel geschikt, maar probeer ook eens andere fonts. Hier is Snap ITC gebruikt, 60 mm en is vet aangevinkt,

Hierna verwijder ik de kroon, de letters laat ik dicht bij elkaar staan en in de borduurmodus vink ik CutWork aan. De letters worden alleen gesneden, een stiklijn voor of na het snijden is hier niet nodig.

De letters kunnen nu gesneden worden.

Voorbeeld van SAM en LOEKI   in Cooper Black in balsahout

en in Fast2Fuse

Sam krijgt een zilveren kroon met roze (zijn lievelingskleur) letters gesneden uit glitterfoam.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam