Creatieve berichten over borduren

ACCESSOIRE VAN DE MAAND

Allereerst wil ik iedereen een voorspoedig – gezond en vooral een creatief 2011 toewensen.

Voor alle bloggers dat jullie veel inspiratie hebben om er samen een heel gevarieerde blog van te maken en voor de lezers dat jullie maar veel ideeën  op mogen doen!

Het accessoire van de maand is deze maand de dubbele koordvoet.  

Voet 60/ 60C (naaivoet 60C is voor de naaimachines met 9 mm) 

Om iets met deze voet te doen werd ik geïnspireerd door de vele sneeuw die er afgelopen week was gevallen. Ik had bij ons voor het huis in het bos wat foto’s gemaakt, en deze afgedrukt op stof.

Daar kan dan met de dubbele koordvoet een mooie bies om worden gemaakt.

Het koord wat ik hiervoor heb gebruikt is vulkoord van 8mm dik.

En dit is dan natuurlijk weer prima te verwerken in een “Hollandse” tas!

De biezen zijn op verschillende manieren te maken. Je knipt stroken stof van minimaal 4 cm breed, hier vouw je het koord tussen, en stikt het vast, zo heb je een naad, en hier kun je dan de volgende bies op vastnaaien.  Ik heb ook een dubbele bies gebruikt, maar ik heb de stof helemaal om het koord gerold, en de naad met een druppeltje textiellijm vast gezet en toen met de koordvoet vast genaaid aan de andere bies, direkt op het voorpand van de tas. De naad van het rode koord heb ik tegen de blauwe aangelegd, zo zit het goed vastgenaaid en kan het niet loslaten.

 

Het koord aan elkaar naaien heb ik met een quiltsteek gedaan, zoals hierboven afgebeeld. Ook met dit werk is het ideaal als je een machine hebt  met een steekbreedte van 9mm, je kunt het koord zo goed bevestigen.

Een foto op de voorkant is natuurlijk een beetje weinig dus komt er nog een tweede bij. Ook op beide zijkanten heb ik een foto genaaid, alleen heb ik hier geen koordje om genaaid, maar vastgezet met een applicatiesteek.

Tussen de zij-, voor- en achterpanden heb ik ook een met koordje vastgenaaid (pipingband).

Dit had ik van te voren opgemeten, en zo kon ik de bies aan elkaar naaien met het koord ertussen, zo liep het rond en waren de uiteinden van het koord weggewerkt. Dit had ik bij de voorkant met de foto’s niet helemaal goed, maar heb dit opgelost door een yo-yo bloemetje te maken en die hierop vast te zetten en het is weggewerkt.

(Zo zal de weg voor je huis er maar uit zien!).

Ook zat er nog een klepje over de tas ook hier heb ik een pipingbandje tussen genaaid. Hier had ik een sluiting aangemaakt met een magneetknoop, en daarbovenop weer een yo-yo bloemetje.

De magneetsluiting.

 

Het bloemetje op het klepje, en dan voor de finishing touch een paar bandjes met kraaltjes.

Ook op de handvaten moet dan nog wat koord genaaid, ik had nog wit, en blauw, maar het blauw was dunner, hiervan heb ik er toen twee omwikkeld met een rode draad en die vastgenaaid tussen twee witte op de handvaten van spijkerstof.

De uiteinde van het koord langer gelaten als de handvaten van spijkerstof, en losgehaald, zodat het kwastjes zijn. En de hollandse wintertas is klaar.

En dan nog even wat extra biesjes genaaid, deze zijn ook in een qrazy quilt natuurlijk prima te verwerken, ik denk dat ik maar weer eens een verzameling aanleg van dit soort proefjes, en er dan weer een tas van maak.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Betty Van den bosch BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dag Gerda en Rianne,

  Bedankt voor jullie snelle antwoord. Ik ga nog eens naar de dealer vragen of hij toch het nodige kan doen om voetje 60 te bestellen zodat ik toch voetje 60c nog kan omruilen.

  Groetjes, Betty

 • Rianne BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Bety en Gerda,

  Ja, voet 60 is er inderdaad nog wel, maar op dit moment even niet leverbaar, pas vanaf half februari weer. Het antwoord op je mailtje aan BERNINA krijg je ook nog, maar door omstandigheden lopen we een beetje achter met het beantwoorden van de e-mail van de website. Onze excuses hiervoor.

  Rianne Nota

 • Bety BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo,

  Ik ben sinds enkele tijd ook ingeschreven voor de newsletter van bernina. Ik had het voetje 60 besteld bij een dealer, hij heeft mij echter het voetje 60C verkocht. Het voetje past wel op mijn machine (aurora 440QE) maar niet in het accessoire doosje. Ik wilde daarom ruilen maar volgens de dealer wordt de 60 niet meer gemaakt, weet u of dat inderdaad zo is? Weet u ook hoe ik contact kan opnemen met bernina zelf, ik heb al tweemaal een mailtje gestuurd via de site maar geen antwoord gekregen.
  Bedankt!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam