Creatieve berichten over borduren

IN BALANS!!!!

Op een aantal machines zit de balans knop, dit is om  de balans van de steken zo nodig te corrigeren.

De auroraserie heeft dit toetsje als knopje, deze druk je in, en voor het corrigeren gebruik je dan de naaldpositieknopjes.

Bij de 630/640/730 en de 820 en 830 doe je het op het beeldscherm.

Bij de auroraserie heb je het nog wel eens nodig voor oa. het oogjesknoopsgat, het oogje is niet helemaal rond, druk  je op het linker naald positie knopje komt er -1 te staan probeer het dan nog een keer. Dit is per machine verschillend, verder als min 2 of 2 hoef je voor een knoopsgat niet te gaan.

Bij de siersteken werkt het ook zo als soms een bloemtje niet helemaal goed van vorms is corrigeer je het op deze manier.

Voor de 730 gebruik je het voor de siersteken met zijwaarts transport.

Ook de 830 kent deze balans knop, maar die heeft ook nog een extra functie en dat is voor mij de uitdaging! De 830 heeft ook zijwaarts transport, en in combinatie met de balans knop kun je de steken dus helemaal verplaatsen en uit balans brengen, wat  weer nieuwe mogelijkheden bied.

 

Met deze steken ben ik tot 13 en -13 gegaan.

En dan wil ik er nog een rij langs, maar met een andere steek, ik heb het op gevoel gedaan, gekeken waar het voetje stond en dan de steeklengteknop naar links of rechts draaien.

Dit om even uit te proberen, volgende week is de handwerkbeurs in Zwolle en dan wil ik ook leuke aparte dingen demonstreren, dit is er een van. Ik kan het natuurlijk op een lapje doen, maar het is leuker om het gelijk functioneel te maken.

Een tijdje geleden had ik van Liesbeth een foto kistje van de action gekregen, die kan ik hiervoor gebruiken, ik wil namelijk iets anders maken om al mijn naalden doosjes op te bergen, en omdat ik nog wel eens wissel met mijn naalden, en natuurlijk geen zin heb om iedere keer die losse naald weer in het doosje te doen was dit de oplossing.

Op de bovenkant had ik het glasplaatje weggehaald en er een “naalden”kussen in gemaakt. Stukje schuimberrubber bekleed, natuurlijk met een borduurpatroon. Dit even gemaakt in de software.

In het kistje heb ik twee strookjes elastiek met hele kleine spijkertjes vast geslagen zodat de naalden keurig op zijn plaats blijven.Heb ik in het kistje verder nog ruimte, prima opbergplek voor de dongels en usb sticks.

Dit is een van de leuke dingen van de 830, het spelen met de balans knop, zo zijn er nog vele leuke dingen van de 830 alleen al de naaimachine, dan hebben we het nog niet eens over het borduurgedeelte. Ik hoop er tzt. nog wel wat toe te lichten in mijn blog.

Maar nu eerst lekker demonstreren op de handwerkbeurs, ik heb mijn nagels vast aangepast.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    hoi Shirley,
    Aan de binnekant passen ze niet er zitten 23, doosje naalden in universele in verschillende diktes, tweelingnaalden verschillende breedtes stretchnaalden 2 diktes, microtexnaalden voor de memorystoffen, dan nog twee diktes borduurnaalden, leernaalden…. zo zit je zo aan de 23 doordat ik al mijn kleding maak, en ook nog veel creatieve dingen maakt is mijn ervaring met de juiste naalden werkt het prettiger en krijg je een nog beter resultaat.

    Groetjes, Gerda

  • Shirley BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een leuk idee! Je kan ook de elastiekjes tegen de binnenkant van het deksel bevestigen om daar je naalden onder te schuiven, of heb je werkelijk zoveel (24 tot 26?) verschillende soorten naalden nodig? Op die manier heb je de hele binnenkant vrij voor ander gebruik.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam