Creatieve berichten over borduren

Punchvoet deel 2

Het is superverslavend om met de punchvoet te werken, met name omdat hij zo goed met de borduurmodule te gebruiken is. We gaan nu een eenvoudig maken en beginnen dan in Art Canvas

Klik het icoon Vector Rectangle aan, die zal zich dan uitvouwen en klik dan op Spiral.

Standaard staat het aantal omwentelingen op 4, hiermee kunt u dus gaan spelen.

Trek met de cursor over het veld en er ontstaat een spiraal. Deze kunt op de vierkantjes aan de zijkanten van grootte en vorm doen veranderen.

Zet een aantal spiralen over elkaar heen. Ga van bijvoorbeeld 3 omwentelingen naar 5.

Om de spiralen een andere kleur te geven, zodat het motief niet in één gepuncht gaat worden, kunt u de kleur veranderen rechts onderin het scherm. Klik op het pennetje en u kunt de kleur veranderen van de spiraal die u heeft geselecteerd.

Selecteer alle spiralen volgens onderstaande afbeelding.

Klik dan op Covert Vectors to Embroidery en er wordt automatisch een borduurmotief van gemaakt.

Omdat ik niet wil dat alle spiralen achter elkaar gepuncht worden, ga ik de spiralen verschillende kleuren geven. Dit

Wanneer u wilt, kunt u nu spiralen apart selecteren en kopiëren of juist deleten.

Omdat ik niet wil dat alle spiralen achter elkaar gepuncht worden, ga ik de spiralen verschillende kleuren geven. Dit

Wanneer u wilt, kunt u nu spiralen apart selecteren en kopiëren of juist deleten.

Omdat de draden goed vastgepuncht moeten worden, is het handigst om de steek gelijk op Triple te zetten. Verder is het makkelijker werken om de spiralen een andere kleur te geven die dan als stopkleur dient, zodat u de draad die u vastpuncht kun afknippen.

Span de stof nu in de ring, installeer de punchvoet en steekplaat volgens de gebruiksaanwijzing en stel de machine in, zoals in het vorige deel aangegeven. Heeft u al een upgrade voor uw machine kunt u de punchvoet op de machine instellen.

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Gerda,

  Dank je. Omdat je de mogelijkheid hebt van de borduurmachine wil ik hier ook optomaal gebruik van maken. Ga hetzelfde patroon nog een keer doen met deels punchen en deel gewoon borduren. Nou denken mensen trouwens nogal eens dat er bij ons nooit iets mis gaat of dat we altijd alles goed doen. Nou ik had een leuke grap. Wilde na het puchen weer gewoon gaan borduren en had alle instellingen weer teruggezet. Maar het klosje met het kruis bleef. Ben zeker 45 minuten bezig geweest om dat kruis weg te krijgen. Steeds weer terug naar de instellingen, werd er moedeloos van. En ineens zag ik dat ik nog steeds te verkeerde steekplaat had aangevinkt! De oplossing was gevonden. Zo simpel, maar steeds overheen gekeken. Voordeel is wel dat ik het in ieder geval nooit meer vergeet.

 • gerda groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Bea,
  Ziet er super uit, eenvoudige patronen vind ik ook het mooist op te punchen met de borduurmodule, en het is inderdaad erg verslavend.
  Gerda

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam