Creatieve berichten over borduren

Restyle van restyle

Wat ik erg graag doe is het restylen van kleding. De ene keer gebruik ik kleding uit eigen voorraad, maar ik mag ook erg graag in 2de-hands winkeltjes snuffelen. Maar dit project is eigenlijk een restyle van een restyle. Vanwege het 10-jarig bestaan van StitchatHome was ik weer eens oude tijdschriften aan het doorbladeren en kwam onderstaand artikel tegen in nr. 27 (2009).

Ik wist dat ik het vestje nog ergens moest hebben en heb het weer tevoorschijn gehaald. De applicatiefiguurtjes heb ik altijd erg leuk gevonden en heb de schaar in dit project gezet.

Omdat fleece een heerlijk materiaal is, ben ik m’n kast ingedoken en een mooie paarse werd m’n keuze. Eerst heb ik een mooie wollen draad op de trui gepuncht.

De uitgeknipte figuren heb ik verdeeld over de trui geplaatst zowel aan de voor- als aan de achterkant en heb een stiklijn vlak langs het motief gestikt.

Het teveel weggeknipt en zo krijg je een dubbele applicatie.

In het originele artikel heb ik ook een borduurmotief gebruikt en heb ook deze weer op de trui gezet.

Hoewel het op de foto niet zo goed overkomt is het een hele vrolijke trui geworden, waar ik volgens mij veel plezier van ga hebben.

Anekdote:

We doen allemaal wel eens stomme dingen, die we al dan niet aan een ander durven te vertellen. Toch wil ik mijn stommiteit wel met u delen, omdat ik er zelf zo verschrikkelijk om gelachen heb en nu nog kan.

Toen ik jaren geleden voor het eerst met de borduurmachine ging werken begon ik natuurlijk met makkelijke motieven. Toen kwam ik ontzettend mooie applicatiemotieven tegen en ging gelijk aan de slag. Het was een serie van 12 motieven, maar na motief 8 wilde ik de handdoek in de ring gooien. Ik vond het zo’n verschrikkelijke toestand om steeds die kleuren te wisselen en zag hier ook helemaal het nut niet van in. Toen viel het muntje………………………… het had ook helemaal geen zin om de kleuren te wisselen, ze waren als stop bedoeld! Ik heb zo vreselijk zitten lachen achter m’n machine om m’n stommiteit. En dat ik er pas na 8 motieven achterkwam, was natuurlijk helemaal stom.

Heeft u ook een leuk verhaal, laat het dan eens weten. Het is heus geen leedvermaak, want er is niks zo leuk dan om jezelf te kunnen lachen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam