Creatieve berichten over quilten

op pad

Wanneer u dit leest ben ik onderweg.  Een “werk”- vakantie naar de Elzas.

Dat werken kunt u gerust met een korreltje zout nemen hoor: ik ga er niks doen, gewoon lekker vakantie houden en genieten. De omgeving, het mineralogisch museum én de 17de editie van het Carrefour du Patchwork in Ste. Marie-aux-Mines.  Alle informatie vindt u op: www.patchwork-europe.com. Ik was er eerder en ja, het blijft trekken,  de bijzondere tentoonstellingen in vier dorpjes, de winkeltjes, etc. etc.  

Waar ik me onder andere op verheug is de tentoonstelling van Katie Pasquini Masopust ( www.katiepm.com ), Sue Benner ( www.suebenner.com ) en Libby Lehman ( www.libbylehman.us ). Maar, het is teveel om op te noemen. Quilts en quilters uit de hele wereld verzamelen zich en Ste. Marie-aux-Mines is voor 4 dagen het creative centrum van de wereld.

Wellicht komen wij elkaar nog tegen. Er gaan ieder jaar veel Nederlandse en Belgische quiltsters. Na terugkomst meer, met foto’s natuurlijk, voor zover mogelijk.

Door deze reis naar Frankrijk loop ik de open dag op vrijdag 16 september in het Creative Center van Bernina in Breda mis. Dat is jammer, maar ja – ook daarvan komen er vast meer.  Van wat ik er over gehoord heb wordt het een bijzondere en feestelijke dag. 

De foto’s zijn detailopnamen van een iets oudere quilt met een grote geappliceerde 3D-bloem/blad vorm. De hele quilt is momenteel de header van mijn eigen blog. http://ina-quiltsandmore.blogspot.com

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Een prachtige quilt Ina. Veel plezier in St. Marie-aux-Mines, ik ben ervan overtuigd dat je met veel inspiratie terug zult komen. En inderdaad, dit is pas het begin van diverse events in het BERNINA Creative Center in Breda. We houden iedereen op de hoogte wat er gaande is. Na de Open Dag volgen een reeks cursussen. Het programma staat gedetaillerd op de http://www.bernina.nl beschreven.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam