Creatieve berichten over borduren

Een project met veel voetjes!

Met dit vest was ik al begonnen op het stoffenspektakel in Barneveld. Een stof en model waar ik me op kon uitleven, want ik wilde siersteken gebruiken en verschillende voetjes.

Het is gelukt, ik heb 7 verschillende voeten gebruikt.

Voet 1 om alle naden te stikken.

Voet 4 om de rits in te zetten.

Voet 18 voor alle knopen, deze heb ik decoratief gebruikt.

Voet 22 om met koordjes alle naden door te stikken.

Voet 21 heb ik alle 3 dunne koordjes samen gevoegd .

Voet 43 heb ik in combinatie met de borduurmachine de bladmotieven geborduurd.

En als laatste het cirkelapparaat, voor cirkels op het achterpand.

Toch wel een leuk lijstje!

Het patroon van het vest is weer hetzelfde patroon als wat ik gebruik voor mijn shirts en truien.

Het vest mag iets ruimer omdat ik er iets onder aan trek. De stof aan twee kanten te gebruiken, dus die kleuren wil ik terug laten komen, vandaar de passen. De naden van de passen zitten aan de goede kant, en heb ik doorgestikt met voet 22 en als siersteek de drie blokjes, zo blijf je de kleuren van de verschillende draden goed zien, en ook de draden blijven goed zichtbaar.

Op het achterpand heb het cirkelapparaat gebruikt met voet 21, en de drie draden die ik met het doorstikken van de naden gebruikte samengevoegd.

Op het voorpand aan de ene kant heb ik met voet 43 een bladmotief geborduurd. Ik wilde niet beide panden gelijk dus aan de andere kant een rij siersteken, maar wel weer in dezelfde kleur als de koordjes.

De koordjes zijn nogal rafelig, dus het begin en einde van het borduurmotief is niet zo mooi, dus opgelost door er een knoop op te zetten.

Dit heb ik ook gedaan met de naden van de passen.

En dan een paar extra knopen, zo wordt het een mooi geheel.

Ook de kraag is aangepast aan het geheel, doorgestikt met voet 22 en dan nog de siersteken, dezelfde als die van het voor en achterpand.

De naden doorgestikt aan de goede kant met voet 22.

Voor de beleggen tegen de rits, wilde ik bij de zoom geen extra naad, omdat de stof al zo dik is, heb  het tegen elkaar aangelegd en met een quiltsteek vastgestikt.

Ook de mouwen zijn niet symetrisch, de ene kant heeft een blad motief, en op de andere mouw komen de siersteken terug die ik ook op het voorpand heb gebruikt.

En natuurlijk een GG Design, dit heb ik met de naaimachine gedaan!

De monogram letters kun je door het zijwaarts transport op de 830 naast elkaar zetten.

Door op het brilletje te klikken kun je de letters beter bekijken.

Door nu op het knopje met de streepjes te klikken, kun je de letters verschuiven met de steeklengte en steekbreedte knop.

En dan het woordje Design.

En zo is het weer echt mijn vest geworden, een uniek exemplaar!

En dan kan ik ook weer naar de stoffenwinkel, want er moet nog een shirt of bloesje in bijpassende kleuren worden bijgemaakt.

En wie weet voor jullie een idee voor een voetje voor op het verlanglijstje voor sinterklaas.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Roos BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ja daar zeg je het, gewoon durven en doen. Het is leuk om hier al nieuwe ideeen te zien.
  Dat nodigt uit om ook te durven en uit te proberen.
  Ik zou wel eens een dagje met je mee willen lopen.
  Groetjes,

 • gerda groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dat gaat vaak vanzelf, deze stof had ik op de Albert kuyp gekocht in een winkel waar ze ook al dat koord verkochten, en goedkoop kokers met knopen. Dan begint het al te kriebelen, en ik vind het nu eenmaal erg leuk om als ik kleding maak op een kledingstuk meerdere technieken te gebruiken en verschillende voetjes. Wat ik wel geleerd heb, je moet het gewoon doen…..durven!!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam