Creatieve berichten over borduren

Mijn blouse is klaar

Het gebeurt niet vaak dat ik zo lang met iets bezig ben, of zo lang laat liggen. Ik had er al iets van laten zien in mijn blog bericht met favoriete voetjes. Maar ik ben heel tevreden over het resultaat, en van een eenvoudige streepstof  in combi met een gebloemd stofje wordt het toch wel weer heel mooi. Ik had het gebloemde stofje een keer mee genomen bij Kantje boord in Amsterdam toen ik daar stof ging kopen voor mijn lingerie. Ik had een meter mee genomen, heel bewust, ik wilde het gebruiken voor een blouse in combi met een andere stof.  En daarna opzoek naar een stof die erbij past. Ik kwam deze streep stof tegen, de kleuren klopten, maar ik was niet helemaal weg van de streep, ik kocht het toch! Dat was mijn uitdaging, om er dan een goed geheel van te maken. Een verdeling bedacht van wat de streepstof moest worden en wat de bloem. Ik heb er ook een stukje bruine katoen bij gekocht, dat moest de tak worden die van de gebloemde stof  op de streep moet doorlopen. Zo komt er iets van de gebloemde stof terug op de streep.  Het voor en achterpand zijn gestreept, evenals de onderkant van de kraag en kraagstaander.

En dan uit de gebloemde stof een aantal bloemen en vlinders   knippen die op de tak komen op de streep stof.

Zoals ik in mijn vorige blog geschreven had, had ik het al voorbereid om de applicaties te stikken op de handwerkbeurs, dus alles op elkaar vast gestreken. Voordat ik de tak en bloemetjes uit ging knippen had ik er vliesofix achter gestreken.

En dan natuurlijk vaststikken met de rechtstikvoet, voet 13 en de rechtstiksteekplaat.

Op deze manier was het wel wat lastiger werken, als ik eerst alleen de tak had gedaan kon ik die in een keer erop stikken, daarna de bloemen. Maar op een beurs heb je niet alles bij de hand, daarom maar op deze manier.

Maar dan wil ik de streep ook nog weer op de gebloemde stof terug laten komen.

Daar had ik dit op bedacht, een aantal stroken geknipt, gevlochten en vast gestikt.  Toen een tekst op gezocht, die ik er op wilde borduren, moet dan wel een beetje bij het geheel passen.

even gegoogled  “Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven.” As the sun colors flowers, so taints the art life. En dan nog een paar vlindertjes toegevoegd, lijken wel een beetje op de vlinders die in de stof zitten, maar nu alleen de contour geborduurt.

Aan de binnenkant van de mouwen heb ik een bies gestikt, ook van de gestreepte stof, zodat ik de mouwen een stukje kan oprollen en vast zetten.

Ook tussen de knoopsgaten nog een paar vlindertjes.

Zo is de achterkant geworden.

En tot slot, ook nog een bijpassende ketting maken, op dezelfde manier als ik al eerder in een blog heb beschreven. Bij die ketting heb ik over een dubbele draad en ijzerdraad, nu een pluizige draad en ijzerdraad. Op deze manier is de ketting iets dunner, en kunnen de kralen er makkelijker over.

Laat het voorjaar nu maar komen!

En ik heb nu nog een tricot en katoen klaar liggen.  De tricot zijn een soort veren, ik wil ze als veren gaan gebruiken, en dan een vogel uit de vrije hand op de stof stikken, die vogel krijgt zijn dek en staart dan van de tricot stof.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam