Creatieve berichten over borduren

Nog snel even een kerstprojectje!

Inderdaad nog snel even.

Voor mijn kerstproject van vorig jaar had ik een snoer met 10 lampjes gekocht, ik dacht dat ik daar genoeg aan had, maar wat ik me niet gerealiseerd had  de afstand tussen de lampjes niet zo groot was, dus voordat project andere lampjes gekocht. Maar nu lagen ze er nog steeds!

Ik wilde nog eens lampenkapjes borduren, dus daar kon ik het snoer wel voor gebruiken. Maar het is nu winter, en gaan richting de kerst, dus het wordt hoog tijd om de kapjes te gaan maken, maar ja….. ik wil nog zo veel. Had van de zomer al bedacht (had ik ergens gezien) dat ik als basis kartonnen bekertjes wil gebruiken, zijn ze mooi stevig, en daar blijven de lampjes ook goed in zitten.

Een bekertje kapot geknipt, bovenste deel ervan af, zodat ik nog een hoogte van 6 cm overhoud en daar een patroon van gemaakt. Je kunt de kapjes dan appliceren of met siersteken doorstikken met de naaimachine, en het kan natuurlijk ook met de borduurmachine. Voor het laatste heb ik gekozen, ik heb de patroontjes gemaakt in de software, en daar dan direkt de siersteken ingezet.

Kleine boogjes geborduurd in een rondje, en later met een gaatjes tang de gaatjes geknipt.

Ook hier zijn de rondjes in het midden met een gaatjes tang opengeknipt, zodat het licht erdoor schijnt.

Maar nu ik toch steeds bezig ben met de punchvoet, kan ik ook wel een paar kapjes punchen.

Blaadjes geknipt van wit vilt, in het midden vast gepuncht en dan ook het middenste gedeelte van de blaadjes, dan de volgende laag erop, en dan een bolletje gemaakt van een draadje rode wol, ook vast gepuncht en weer een kapje klaar.

En dan zijn de kapjes klaar, een slinger bij Intratuin gekocht, maar de kapjes alleen… toch nog een beetje kaal. Even gesnuffeld, in mijn bakken met lapjes, en daar kwam ik de volgende tegen…………….

Een vitrage die ik ooit eens van iemand heb gekregen, daar kan ik wel hangers van maken, maar dan moeten ze wel geverfd. Het is synthetisch, dus maar even geverfd met strijkverf, al eens eerder in een blog beschreven. Ze kunnen natuurlijk niet wit blijven, ik wil ze graag groen hebben.

Ik heb ze aan de slinger vast gemaakt met kerstboomhaakjes.

En toen vond ik tussen mijn stalen nog een mooie glanzende rode lap, daar kon ik met de lockmachine wel bloemen van maken. De lap was niet zo groot, er konden 6 cirkels uit en voor een bloem had ik er twee nodig. En het koordvoetje van de lock, deze om ijzerdraad mee te locken. Op de bovengrijper heb ik glamour garen van madeira gebruikt. Hoe ik het gemaakt heb heb ik ook al eens met een voorjaars krans gedaan. Maar toch nog even wat detail foto’s.

De lockmachine wordt 3 draads ingeregen, voetje verwisselt voor het koordvoetje. In plaats van een koordje laat ik ijzerdraad meelopen.

Zo komen ze er dan uit te zien, nu bind ik ze met een draadje in het midden bij elkaar.

En de rondingen bind ik  nu nog een keer bij elkaar.

Daarna heb ik de rondingen in een puntje gevouwen en in vorm gebogen. En er nog vijf gemaakt, per bloem moeten er twee op elkaar, deze heb samen gebonden met een draadje.

Onder de draadjes een stukje ijzerdraad gedaan, en twee kralen op bevestigd en de uiteinde van de ijzerdraadjes omgebogen.

Nu aan de achterkant nog een ijzerdraadje en kunnen ze op de slinger worden vastgemaakt, en dan is mijn slinger klaar en kan hij in de keuken worden gehangen voor mijn glas in lood raam.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam