Creatieve berichten over naaien

Uitdaging 2013 deel2

Bij deze uitdaging heb ik een polyester/katoenen geweven stof gebruikt. De lap is groot genoeg voor 2 blouses, een voor de frisse voorjaars dagen en een voor het zomerseizoen.

Bij een workshop voor de BERNINA 830 heb ik voetje 43 aangeschaft waarmee je met breigaren kunt borduren. Toen ik dat zag kreeg ik meteen inspiratie voor deze blouse.
Ben dus als eerste met de blouse voor de frisse dagen en restjes wol en organza aan de slag gegaan.

Blouse uitdaging 2

Maar al snel werd er roet in het eten gegooid toen bij het proeflapje bleek dat het garen te dun was. Bij het borduren werd dit breigaren hier en daar niet mee gestikt omdat het te dun was. Oké wat nu…. het effect is zo ontzettend leuk en het garen paste perfect bij de lap stof, aangezien ik hier mijn zinnen op had gezet moest ik een oplossing bedenken en die was er snel.

Ik heb het borduurpatroon (uit inspiration n0 48) in de software V6 aangepast, gedeeltelijk borduren met backstitch waarna ik handmatig bij gebrek aan voetje 12c (iets voor verlanglijstje) met voetje 20c het breigaren met een kleine flauwe zigzag over de stiksteek zou gaan stikken. Omdat het borduurwerk over de schoudernaad moest lopen heb ik eerst de schouder dicht gestikt en afgewerkt en het patroon even uitgeprint om zo precies te kunnen zien waar ik moest beginnen met borduren.
Op het voorpand had ik ter hoogte van de borst gerimpeld wat mij weer even aan het denken zetten, door het borduursel met breigaren viel het niet meer soepel en kreeg ik een te grote voorgeven was daar niet blij mee, dus hier en daar plooitjes naar de kant geregen hoe het mooiste viel. Deze plooitjes heb ik wel vlak op de rand doorgestikt zodat ze netjes op zijn plaats bleven.

Patroon uit Inspiration no:48

Aan de andere zijde van de blouse heb ik de bloem uit het patroon bewerkt voor applicatie, hiervoor heb ik 2 kleuren restjes organza gebruikt, door telkens 2 lagen over elkaar te leggen kreeg ik bloemen in 3 kleuren die weer perfect bij het breigaren pasten.

De blouse verder in elkaar gezet eenmaal de mouwen erin was nog niet tevreden, ik miste iets.
Heb licht uitgedaan deur achter me dicht getrokken en wat anders gaan doen om zo weer inspiratie op te gaan doen hoe ik het tot een totaal plaatje kon gaan maken. En die was er de dag erna ook, ik besloot de mouwen op te rollen en met een bandje afgewerkt met het breigaren vast te zetten.
De dwarstransport van de Bernina 830 is hiervoor een grote uitkomst. De mouw kon net over de vrije arm en zo kon mooi het bandje met een vierkant worden vast gestikt. SUPER UITVINDING BERNINA!

Aangezien de lente op zich laat wachten heb ik het zomer blouse even aan de kant gelegd, eerst nog snel de lap van uitdaging 3 onderhanden nemen.
Daar wordt een jasje van gemaakt dat met deze temperaturen nog vaak gedragen kan worden.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tineke Loeff

    Super Therese, Trek je ‘m aan als wij elkaar bij de volgende les weer zien!

  • gerda groenevelt

    Hoi Therese,
    Ziet er super uit!! Voet 43 vind ik ook helemaal geweldig. Wat ik nog wel eens doe als ik eigenlijk een te dunne draad heb, de steeklengte kleiner zetten, naar 1,5 dan gaat het bijna altijd goed.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam