Creatieve berichten over naaien

Zo eenvoudig ging een tailleband nog nooit

Altijd lastig zo’n tailleband want het moet, als het even kan, er aan de binnenkant ook mooi uitzien. Ook al ziet niemand dat :). Met onderstaande methode is een tailleband een simpel en eenvoudig klusje geworden en ook nog eens zo gepiept.

Ik maak een tailleband altijd rond in plaats van recht, mijn lijf is namelijk ook rond :). En een wat ronde tailleband zit dan veel mooier. In dit geval maak ik een tailleband van een jeans die ik overigens niet verstevig (ik heb inmiddels al een tiental gekochte jeans losgetornd en nog nooit versteviging gezien).

Om te beginnen naai ik het middenachter aan elkaar (2x). Dan naai ik op het binnenpand aan de onderkant op ongeveer 1,5 cm gewoon een rechte lijn. Speciaal voor de foto heb ik dit in afwijkende kleur gedaan.

Band1

Deze stiklijn gebruik ik om de stof dubbel te vouwen en te strijken. Doordat er een stiklijn zit is dit een heel makkelijk klusje.

Band2

Vervolgens stik ik de voor- en de achterkant aan elkaar. Dan stik ik de tailleband aan het voorpand (goede kant op goede kant) en vervolgens vouw ik de tailleband dubbel.

Het uiteinde leg ik op elkaar en stik ik langs de lijn dicht. Ik knip de stof op 1 cm af, en keer de band.

Band3

Omdat ik de achterkant dubbel heb gestreken is de rest een makkie. Ik hoef het alleen maar dubbel te vouwen en de rest gaat praktisch vanzelf.

Band4

Voor de zekerheid zet ik hier en daar nog een speldje om vervolgens aan de goede kant te topstitchen.

Band5

En de tailleband zit er op.

Band6

Band7

Ik wens jullie veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

 

Liefs Monique

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam