Creatieve berichten over naaien

Oeps, teveel decolleté. Wat nu?

Oeps dat leuke jurkje heeft helaas net een te diep decolleté 🙁 🙁 . Het kan best voor een avondje uit maar op kantoor hmmm nee!! (zit de baas de hele tijd naar je decolleté te kijken 🙂 🙂 dat kan écht niet.

Dus maar op zoek naar een elegante en vooral makkelijke oplossing. Laat ik daar nou net van houden; elegant en toch makkelijk haha.

Na een heerlijke lange vakantie wordt het tijd om mijn BERNINA 550 QE weer eens uit de kast te halen.  Jammer genoeg was mijn creativiteit nog steeds op vakantie grrrrrr en kon ik er helemaal geen zin aan krijgen. Geen inspiratie en dus ook geen leuke plannen. Maar nu de dagen korter worden komen er gelukkig weer creatieve ideeën/gedachten terug. Tijd om de koe bij de horens te vatten 😉 .

Het gebeurt regelmatig dat ik een leuk tuniekje of een mooie jurk aanheb maar dat dit voor kantoor eigenlijk net iets te is. Tenslotte willen we er dan zakelijker uitzien. Dan is het project van vandaag de oplossing. De BANDEAU.

Bandeau8

Om te beginnen meet ik mijn borst van boven naar beneden over het dikste gedeelte op en bedenkt hoe hoog ik het kant wil hebben. Dit is gelijk de hoogte van het kant dat je nodig hebt (natuurlijk kan het ook met breder of smaller kant maar dan moet je werken met een naad).

Ik heb kant nodig van 22 cm.  Dan meet ik mijn borstomvang over het dikste gedeelte en corrigeer dit met 20% rek, bijvoorbeeld 100cm -/- 20% rek is 80cm. Voor alle zekerheid doe ik het kant voor het knippen even om mijn lijf om de omvang te checken. Het klopt perfect.

Ik knip het kant door de midden, zo heb ik een voor- en achterpandje. Het achterpand vind ik veel te breed en dus maak ik er een naadje in.

Bandeau4 (2)

Zorg dat je een zeer rekbare steek gebruikt. In mijn geval steek 11. Daar stik ik ook de naad mee door. Dat gaat nooit meer los 🙂

Bandeau3 (2)

Het voorpand vouw ik in de lengte doormidden en aan beide zijde knip ik er een wig uit om de boven- en onder wijdte mooi strak te krijgen.

Bandeau1 (3)

Omdat ik een hele rechte bandeau niet mooi vind naai ik er aan de bovenkant een transparant elastiekje in met een klein zigzagje. Zo krijg ik een beetje een V.

Bandeau2 (2)

De zijkanten van het voorpand rimpel ik een beetje, hiervoor naai ik twee rechte stiksel in de grootste steek. Tegelijk aan de bovenste draden trekken en er precies tussen in vastnaaien. Draden eruit trekken en doorstikken naar de achterkant.

Bandeau5

Klaar is kees. Eigenlijk is het een onmisbare accessoire. Natuurlijk kan je ook hier ongelimiteerd variëren, met kleur en materiaal. Meer of minder kant en smaller of breder.

Zo was het:

Bandeau9

 

En nu met bandeau:

Bandeau7 (2)

Leuke bijkomstigheid is dat hij ook perfect werkt voor een diep rugdecolleté. Je ziet dan in plaats van een bh bandje een mooi kantje.

Bandeau6 (2)

Ik wens jullie veel inspiratie toe (en mezelf ook weer haha). Maak er wat moois van.

 

Liefs Monique

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam