Creatieve berichten over naaien

Sfeerlichten voor een zwoele zomeravond

Met het mooie weer willen we niet alleen overdag maar ook graag ’s avonds buiten zijn. Vuurtje aan, gezellige kaarsjes op tafel, misschien met vrienden en een flesje wijn erbij en natuurlijk een goed gesprek. Tijd voor sfeer dus!

Ik koop ieder jaar wel weer wat voor buiten op de tafel en gooi het vaak na de zomer weer weg want anders moet ik het opbergen en ik heb al zoveel “zooi”. Het kost handen vol geld en waarom als het ook simpel kan met een beetje creativiteit.

Ik heb alvast een paar glazen potten gespaard en ga aan de slag.

sfeerlichten1

Ik heb me voorgenomen niets te kopen maar gewoon te winkelen in mijn eigen voorraadje. Ongebleekte katoen opgezocht en restanten van kantjes, bandjes en andere sierspulletjes.

sfeerlichten2

Ik heb op maat 5 lapjes geknipt en deze eerst versierd. Een goede reden om eindelijk eens de siersteken van mijn BERNINA 550 QE uit te proberen, en wat heb ik er veel. De een nog leuker dan de ander.

sfeerlichten3

Ik zoek er een paar uit en probeer ze even op een restje. Dan nog even proberen met een andere kleur garen en het echte werk kan beginnen.

sfeerlichten4

Ik naai bandjes en kantjes aan en versier het met mijn siersteken. Ik gebruik nog wat knoopjes en een restje knoopgaren met kralen en klaar is kees. In de onderkant leg ik een klein zoompje waar ik een elastiekje doorrijg. Zo blijft het mooi zitten.

sfeerlichten5

En zeg nou zelf, ze zijn toch leuk geworden en het mooiste het kost alleen wat moeite. En als de herfst in aantocht is hoef ik alleen de kokertjes maar te bewaren en de potten kunnen gewoon weg. Dat scheelt een boel ruimte. Of ik maak volgend jaar gewoon nieuwe, ditmaal in zomerse kleurtjes of………… waar mijn creativiteit me dan brengt. Zoals de spreuk het al zegt “You’re only limited by your own imagination”.

sfeerlichten6

sfeerlichten7

Oh ja vergeet ik nog te zeggen dat ze het ook prima doen als het waait.

Ik wens jullie veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

 

Liefs Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam