Creatieve berichten over naaien

Damesboxer met GRATIS :) patroon

Zelf je ondergoed maken begint een hype te worden. Zelfs in de televisieserie “Orange is the new Black” doen ze het. Tja dan kunnen wij als min of meer ervaren naaisters natuurlijk niet achterblijven. Vandaar vandaag de damesboxer in de spotlights.

Ik heb als uitgangspunt het gratis patroon van Craftsy gebruikt.  Je moet je wel even aanmelden maar dan kan je hem helemaal voor niks downloaden daar houden we van hihi.

Het kantenrandje aan de onderkant vind ik niets dus dat laat ik weg. Het patroon is er in meerdere maten even goed nameten dus.

Boxer6

Boxer5

Ik neem een wat stevige lycra en zoek er een mooi kantje bij. Het naaiwerk kan beginnen. Ik naai allereerst de voorpanden aan elkaar met een stretchsteek en werk het af met een zigzag. Je kunt de afwerking ook doen met een lockmachine.

Boxer7

Dan zet ik het kant erop. Goed meten dat het op exact dezelfde plaats komt en, heel belangrijk!!!, dat je het kant spiegelt. Dit houdt in dat het kant op beide panden precies het zelfde is. Begin je rechts bovenaan met een bloem dan doe je dat met het linker pand precies hetzelfde.

Ik zet de persvoetdruk terug naar 20 en gebruik voetje 23 voor een goed zicht. Ik zagzag nu langs de rand, zie je straks niets meer van.

Boxer8

Boxer2

Daarna sluit ik de achter- en kruisnaad en leg een zoompje in de pijpjes. Dit kan met de tweelingnaald maar ook met een gestikte zigzag. Ik gebruik een leuke siersteek (eerst een stretchtest of het wel kan). Dan rest nog alleen het katoenen kruisje en de bovenkant. Ik gebruik een picotje maar het kan ook met omvouwelastiek.

En klaar is de fleur (mijn eufemisme voor het lelijke woord onderbroek 🙂 🙂 ).

Boxer3

Boxer4

Ik ben zo enthousiast dat ik er gelijk nog een paar maak. Het is een fluitje van een cent en je kan ongelimiteerd variëren.

Boxer11

Boxer10

Ik ga er nog maar eentje maken, een beetje variëren haha.

Boxer9

Ik wens jullie veel inspiratie, maak er wat moois van.

 

Liefs Monique

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    • Geertje Kamminga BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

      Beste Lia, dit blogbericht werd in 2015 gepubliceerd. De vermelde link verwijst naar een externe website, dus het is goed mogelijk dat via de vermelde link het patroon niet meer gratis wordt aangeboden. We hebben helaas geen invloed op de periode waarin een patroon gratis wordt aangeboden. Groetjes, Geertje

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam