Creatieve berichten over naaien

Een gouden rokje.

Na de hectische eindejaarsperdiode vond ik eindelijk een momentje om mijn nieuwe overlocker (Bernina 800DL) te proberen.  Alle huisgenoten zijn fan, want hij maakt beduidend minder geluid dan mijn vorige, hiep hoi daarvoor.

Ik koos voor een snel klaar projectje: een A-lijnrokje met een gouden touch.  Ik tekende zelf een uiterst simpel patroontje.  Boordstof, 2 lapjes stof en een vrij momentje, meer had ik niet nodig om dit rokje in elkaar te steken.

Wil je ook zo’n rokje maken?

Wel, meet je heupomtrek – 5: dit is de breedte voor je boordstof (let wel, de ene boordstof rekt meer dan de andere).  Voor de hoogte nam ik 20 cm zodat ik deze dubbel kan plooien als ik daar zin in heb.  Je boordstof mag een beetje spannen want anders valt je rokje zomaar af.  Daarna nam ik de helft van de omtrek van mijn bips (op de tekening staat er halve heupomtrek maar het moet dus de halve omtrek van je billen zijn 🙂 ), dit was de afstand voor de bovenkant van het patroontje.  Anders krijg je je rokje straks niet aan.  De lengte kan je zelf kiezen en hoe wijder je hem tekent, tja, hoe wijder je rokje zal zijn. Knip overal 1 cm naadwaarde bij.

goudenrokje9

 

 

goudenrokje5

Lock de zijkanten aan elkaar.

goudenrokje6

 Lock je boordstof in een circkel en plooi deze dubbel.  Lock daarna het rokgedeelte aan je boordstof.  Vervolgens plooi je je zoompje 2 keer om en stik je er eens over.

goudenrokje7

Als je een labeltje hebt, vergeet deze er dan niet tussen te steken.  Het bespaart je wat tornwerk achterna.

goudenrokje8

Voila, je simpel maar leuk gouden rokje is klaar!

goudenrokje4

patroontje: zelf getekend

Stof: Hotstof

Meer foto’s van het afgewerkte rokje vind je hier.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht