Creatieve berichten over naaien

Project (fau)X part deux

3 Corsets made for MAISON THE FAUX by BESPOKE CORSETRY

Op school was ik bepaald geen goede sporter. Maar steeds meer bedenk ik mij dat wanneer je in de modewereld werkt je toch ook een soort van topsport beoefend. Dus toen Joris Suk van Maison the Faux mij vroeg om drie korsetten te maken voor zijn modeshow voor New York Fashion Week nam ik de uitdaging vol enthousiasme aan. Met een tas vol prachtige stoffen keerde ik terug in Delft. Anderhalve week om ze te maken… iiiieeep… dat was wel een beetje spannend! En New York!!! Er zal gewoon wat van mijn werk te zien zijn tijdens New York Fashion Week! Gelukkig kon ik in ieder geval drie hele dagen ongestoord doorwerken in mijn atelier . Eén dag per korset, dat wordt niet pinteresten tijdens de lunch!

Wanneer ik met meerdere opdrachten of kledingstukken aan het werk ben maak ik altijd graag een lijstje. Dan kan ik gaandeweg alle taken afvinken en dit creëert vaak net dat beetje rust dat je nodig hebt om helder te blijven en zo kun je gericht te werk gaan.

Het eerste korset heb ik gemaakt uit een licht bruine zijden satijn, de basis heb ik gemaakt uit een stevige coutil om de vorm van het korset stabiel te houden. Zowel de buiten als de binnenkant en de tunnels voor de baleinen heb ik bekleed met de zijden satijn. In de middenachternaad heb ik een metalen rits verwerkt en aan de voorzijde van het korset heb ik een stalen busk-sluiting gebruikt. In alle deelnaden zitten spiraalbaleinen van staal die ik speciaal op maat heb geknipt. Aan weerszijden van de busk zitten nestels waarnaast ik platte stalen baleinen heb gebruikt. Voor het rondom stikken van de busk gebruik ik altijd ritsvoetje 4. Met dit voetje kan je heel strak langs het staal stikken zodat er geen speling rondom ontstaat. Voor de afwerking heb ik een biaisbandje gemaakt van dezelfde stof en deze met de hand aan de binnenkant vast gezet. Natuurlijk kun je biaisband ook met de naaimachine aanbrengen, maar ik vind het altijd iets speciaals aan een kledingstuk toevoegen als je kunt zien dat het handwerk is.

Silk Satin Corset made for MAISON THE FAUX by BESPOKE CORSETRY

work in progress satijnen korset

Het denim korset mocht er wel wat stoerder uitzien, met rafelende naden die ik naar buiten toe heb verwerkt. En lange stroken zodat het een jurk-achtige uitstraling zou krijgen. Het binnenwerk is wederom van coutil gemaakt. Het voorstukje met de sluiting heb ik gemaakt van een dik leer.

Denim Corset made for MAISON THE FAUX by BESPOKE CORSETRY

tussentijdse foto denim korset

Ik kon het niet laten om het tussendoor even op mijn pop te zetten. Dit was zo anders dan wat ik doorgaans maak en super leuk om te doen.

Het derde korset is volledig van leer gemaakt met een dunne katoenen, losse voering. Vanwege de stevigheid van het leer was het gebruik van coutil een beetje overbodig. Voor het doorstikken van het leer heb ik een leernaald gebruikt en het onmisbare teflon voetje 52, afgewisseld met de boventransportvoet 50.

Normaal gesproken naai ik stevig leer altijd op mijn oude industriële naaimachine, maar tot mijn verbazing kon mijn Bernina 330 dit ook prima aan.

Als finishing touch heb ik voor alle drie de korsetten bijpassende jarretel riempjes gemaakt. It’s all in the details!

Toen kwam het spannendste moment, alles ging weer mee naar Arnhem en je kan iets zelf mooi gelukt vinden maar het is altijd fijn als de opdrachtgevende partij dat ook vindt. Op onderstaande foto’s zie je het resultaat!

Graag bedank ik Maison the Faux voor de bijzondere samenwerking en deze fantastische ervaring!!!

 

MAISON THE FAUX SPRING SUMMER 2017

MAISON THE FAUX SPRING SUMMER 2017

 

MAISON THE FAUX SPRING SUMMER 2017

MAISON THE FAUX SPRING SUMMER 2017

 

MAISON THE FAUX SPRING SUMMER 2017

MAISON THE FAUX SPRING SUMMER 2017

Official images and photography by Team Peter Stigter

Voor meer informatie over het werk en cursusaanbod van Marloes Dadswell / Bespoke Corsetry klik op een van de onderstaande linkjes of stuur een e-mail!

www.bespoke-corsetry.com
[email protected]

https://www.facebook.com/bespokecorsetry/
https://www.instagram.com/bespokecorsetrybymarloes/
https://nl.pinterest.com/marloesdadswell/

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam