Creatieve berichten over naaien

Project (fau)X

 

Samen met  (winnares van de Knipsterwedstrijd) was ik uitgenodigd om een kledingstuk te ontwikkelen voor in de collectie van Maison the Faux. Ik volg dit revolutionaire modehuis al enige tijd en was dan ook zeer blij verrast een uitnodiging te ontvangen. Maison the Faux beschikt over een enorme eigenwijsheid en viert tegelijkertijd de diversiteit van de mensheid en het menszijn. Een visie die ik deel en waar ik ook veel inspiratie uithaal. Oh, en volgens bekenden ontbreekt het mij ook niet aan eigenwijsheid…

2016-06-11 14.52.55 2016-06-11 14.52.55

Gewapend met mijn breiwerk stapte ik ‘s ochtends vroeg in de trein, heerlijk 2 en een half uur breien! Toen ik voor het eerst voet zette in het zonnige atelier van Maison the Faux te Arnhem rook het licht naar Nag Champa wierrook, iets wat ik helemaal heerlijk vind, en ik voelde me direct thuis.

Na een dag vol leuke ideeën, inspiratie, en de lieve gastvrijheid van Joris Suk en Tessa de Boer (de ontwerpers van Maison the Faux) stapte ik weer in de trein naar Delft en was zo vol van de ideeën dat ik niet eens meer aan breien toe kwam. Breien doe je natuurlijk het beste met een rustig hoofd, vooral bij een ingewikkeld design. Bij kleding maken heb ik juist het tegenovergestelde, mijn hoofd raakt druk en vol en het liefst ga ik in één moeite door tot in de kleine uurtjes. Tijdens het creëren werk ik mijn ideeën verder uit, begin ik wel eens opnieuw of eindig ik soms met een heel ander ding dan waar ik mee begonnen was. Als ze maar in beweging blijven, mijn handen, schaar, naald, en brein.

2016-06-11 14.53.45

Tijdens de tweede inspiratiedag werd al gauw duidelijk dat er veel lingerie-achtige details in de collectie zouden komen, in gedachte droomde ik stiekem dat een korsetje hier wel prefect bij zou passen. Voorzichtig oefende ik mijn voorstel in mijn hoofd maar nog voor ik mijn mond open deed zei Joris dat hij wel erg graag een korset in de collectie zou willen. *Dream come true!!!*

Benieuwd wat ik precies heb gemaakt? Houd dit blog in de gaten!

2016-06-11 14.54.09

En wil je meer weten over korsetten of het maken hiervan? Neem dan een kijkje op mijn website voor informatie en mijn cursusaanbod.

www.bespoke-corsetry.com

https://www.facebook.com/bespokecorsetry/

https://www.instagram.com/bespokecorsetrybymarloes/

2016-06-11 14.53.06

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam